Antena 3 CNN Politică Premierul Emil Boc nu mai participă la summit-ul dedicat gazoductului Nabucco

Premierul Emil Boc nu mai participă la summit-ul dedicat gazoductului Nabucco

Premierul Emil Boc nu mai participă la summit-ul dedicat gazoductului Nabucco
Sursa foto: Emil Boc
22 Ian 2009   •   15:58

Premierul Emil Boc a renunţat să mai participa la summitul care va reuni luni, la Budapesta, statele implicate în proiectul european al gazoductului Nabucco. Guvernul român va fi reprezentat de ministrul Economiei, Adriean Videanu.
Reuniunea, propusă în septembrie de Guvernul ungar, va reuni cele şase ţări asociate proiectului la nivel ministerial sau de şefi de guvern, care vizează transportului gazului de la marea Caspică spre Europa Centrală ocolind Rusia. Iniţiativa are probleme în aplicarea sa, datorită finanţărilor insuficiente. Costul său a fost reevaluat la opt miliarde de euro, faţă de 4,4 miliarde cât fusese prevăzut iniţial.
Destinat să transporte pe o distanţă de 3.300 de kilometriu gaz de la marea Caspică ocolind Rusia, Nabucco ar putea să obţină susţinerea financiară a statelor din Uniunea Europeană în urma crizei gazului rusesc, care afectează serios Europa centrală.
Europa trebuie să găsească 30 de miliarde de metri cubi de gaz de transportat în fiecare an pentru ca Nabucco să fie rentabil, în special din ţări precum Azerbaidjan, Turkmenistan, Iran şi Irak.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Emil Boc Nabucco gaz Europa
Parteneri
ANM anunţă temperaturi de vară: "Să ne bucurăm de acest weekend"
x close