Antena 3 CNN Politică Premierul Grindeanu. Anunț despre viitorul ministrului de Justiție, Florin Iordache

Premierul Grindeanu. Anunț despre viitorul ministrului de Justiție, Florin Iordache

Premierul Grindeanu. Anunț despre viitorul ministrului de Justiție, Florin Iordache
05 Feb 2017   •   20:03

Ministrul Justiţiei, Florin Iordache, îşi va asuma "ceea ce n-a făcut bine", a declarat premierul Sorin Grindeanu, precizând că dacă acest lucru nu se va întâmpla va lua o decizie în ceea ce priveşte poziţia acestuia.

"Sunt câteva zile în care oricum e singur în minister. (...) Va fi bugetul în Parlament, avem şi o moţiune de cenzură în care până la urmă subiectul e dat de ceea ce s-a întâmplat la Ministerul Justiţiei, dar Florin Iordache îşi va asuma ceea ce n-a făcut bine. Dacă nu, vă spun că după aceste etape voi lua decizia în ceea ce înseamnă poziţia dânsului acolo", a afirmat Grindeanu, duminică, la Antena 3.

El a spus că i-a cerut lui Florin Iordache să clarifice situaţia şi să explice "de ce s-a ajuns aici".

"Eu i-am cerut şi nu a uitat (...) să vină să clarifice situaţia, de ce s-a ajuns aici, să îşi asume anumite lucruri ca după aceea să iau decizia, şi o voi lua, legată de Ministerul Justiţiei. E clar că anumite lucruri care ţin de ceea ce înseamnă, dacă mă refer în primul rând la modul în care am ştiut să explicăm această ordonanţă, cu argumente, cu ceea ce înseamnă parte pozitivă în ordonanţa de urgenţă, anume prevederi în articole care au fost declarate neconstituţionale (...) aceste argumente n-au mai contat la un moment dat şi aici a fost un minus major în modul în care s-a explicat această ordonanţă", a adăugat prim-ministrul.

Grindeanu a mai spus că la Ministerul Justiţiei "situaţia e dificilă", întrucât nu mai există secretari de stat, iar ministrul Iordache a rămas "cam singur".

"Situaţia la Ministerul Justiţiei azi, de exemplu, nu a fost deloc simplă. (...) Azi voiam să facem şedinţa de guvern prin care să adoptăm această ordonanţă de urgenţă care abrogă prevederile OUG 13. Situaţia e dificilă, în sensul că Florin Iordache rămăsese cam singur în minister, fără secretari de stat, care au plecat spre locul de muncă anterior. (...) Azi de dimineaţă Florin Iordache a lucrat la această ordonanţă împreună cu personal din Ministerul Justiţiei. În zilele următoare are de susţinut bugetul, avem bugetul de trecut", a mai spus Grindeanu.

 

Sursă: Agerpres
×
Parteneri
Marcel Ciolacu, prezentat ca "viitorul preşedinte al României"
x close