Antena 3 CNN Politică Premierul Grindeanu explică de ce s-au făcut modificările din Codul penal la ceas de noapte

Premierul Grindeanu explică de ce s-au făcut modificările din Codul penal la ceas de noapte

Premierul Grindeanu explică de ce s-au făcut modificările din Codul penal la ceas de noapte
Sursa foto: Foto: gov.ro
de M.Z.    |    02 Feb 2017   •   17:18

Premierul Sorin Grindeanu a încercat să explice joi graba cu care au fost făcute modificările la legile din justiție, spunând că nu s-a făcut totul ”în miez de noapte” cum se spune.

Întrebat de presă despre graba privind ordonanța de urgență la modificarea Codurilor penale, Grindeanu a spus că i-a cerut ministrului Justiţiei, Florin Iordache, să vină cu ”o poziţie clară, rapidă” în faţa Guvernului, pentru că lumea ieşea în stradă în legătură cu ceva ce guvernanţii nu făcuseră.

”Eu cu colegii mei din Guvern an avut un program extrem de încărcat. La buget, de exemplu, ședințele se terminau la ore târzii în noapte. La ora 8 seara, am primit avizul de la CSAT. La modificările din Codul penal, ședința s-a terminat în jur de 9 și ceva, nu înțelege de unde ”în miez de noapte”. Nu am încălcat cu nimic legea”, a spus joi, premierul Sorin Grindeanu.

Ministrul Justiţiei, Florin Iordache, a anunţat că Guvernul a adoptat în şedinţa de marţi seara un proiect de lege privind graţierea şi unul privind modificarea legii 254/2013 privind executarea pedepselor, dar şi o ordonanţă de urgenţă privind modificarea Codurilor penale.

×
Parteneri
Prognoza meteo ANM pentru luna mai. Vremea se schimbă după Paște
x close