Antena 3 CNN Politică Președintele CJ Călărași, suspendat din funcțiile politice din PNL

Președintele CJ Călărași, suspendat din funcțiile politice din PNL

Președintele CJ Călărași, suspendat din funcțiile politice din PNL
Sursa foto: Foto: Facebook/Vasile Iliuta
30 Oct 2017   •   14:49

Biroul Executiv al PNL a decis, luni, suspendarea din funcţiile politice deţinute în partid de Vasile Iliuţă, preşedinte al Consiliului Judeţean (CJ) Călăraşi, potrivit unor surse liberale. 

Vasile Iliuţă, care ar fi fugit de un echipaj de poliţie săptămâna trecută, este vicepreşedinte la filiala PNL Călăraşi. 

Joia trecută, Vasile Iliuţă a fost oprit la un control de rutină de către poliţiştii rutieri, însă acesta s-ar fi legitimat numai verbal şi apoi ar fi continuat deplasarea fără a avea vreun dialog cu poliţiştii. Echipajul de poliţie rutieră a pornit după Iliuţă până la domiciliul acestuia, dar nici acolo nu au reuşit să aibă un dialog cu el. 

Ulterior, Parchetul de pe lângă Judecătoria Călăraşi a anunţat că s-a sesizat din oficiu şi a întocmit un dosar penal pentru "refuz sau sustragere de la prelevarea de mostre biologice". 

"Urmare a informaţiilor apărute în mass-media cu privire la aspectul că numitul Iliuţă Vasile, în seara zilei de 26.10.2017, a refuzat să oprească la semnalul regulamentar al organelor de poliţie pentru a se stabili dacă se află sau nu sub influenţa băuturilor alcoolice, demarând în trombă şi deplasându-se la domiciliul său din municipiul Călăraşi - la nivelul Parchetului de pe lângă Judecătoria Călăraşi s-a întocmit dosarul penal nr. 2350/P/2017 cu privire la comiterea infracţiunii de 'refuz sau sustragere de la prelevarea de mostre biologice'", au precizat reprezentanţii Parchetului. 

Preşedintele CJ Călăraşi, Vasile Iliuţă, a susţinut că, atunci când a fost oprit în trafic de către poliţişti, aceştia nu i-au solicitat testarea cu aparatul etilotest şi nici deplasarea în vederea recoltării de probe biologice. 

Potrivit unui comunicat al CJ Călăraşi, Vasile Iliuţă i-a salutat pe poliţiştii care l-au oprit în trafic şi i-au cerut actele la control, dar, pentru că nu avea documentele cu el, s-a prezentat declinându-şi identitatea şi funcţia, apoi şi-a continuat drumul către casă "fără a avea sentimentul că ar fi 'urmărit' de poliţişti". 

Acesta consideră că este "ţinta unei campanii de denigrare". 

Sursă: Agerpres
×
Subiecte în articol: PNL suspendat
Parteneri
Orașul din Europa care cere ca ziua să aibă 26 de ore în loc de 24
x close