Antena 3 CNN Politică Președintele CJ Dâmbovița, suspendat din PSD

Președintele CJ Dâmbovița, suspendat din PSD

Președintele CJ Dâmbovița, suspendat din PSD
18 Mar 2017   •   15:36

Preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Dâmboviţa, Alexandru Oprea, a fost suspendat din calitatea de membru al PSD, dar va avea în continuare susţinerea politică a partidului şi îşi va păstra funcţia administrativă, a anunţat, sâmbătă, într-o declaraţie de presă, preşedintele PSD Dâmboviţa, senatorul Adrian Ţuţuianu. 

Oprea este acuzat că a adus prejudicii de imagine organizaţiei judeţene a PSD când şi-a dat demisia din funcţia de secretar general al PSD Dâmboviţa. Acest lucru s-a întâmplat cu o săptămână în urmă, fără ca Oprea să precizeze care sunt motivele demisiei. 

Biroul Permanent al PSD Dâmboviţa a hotărât, vineri, suspendarea din partid pentru o perioadă de un an a lui Alexandru Oprea. O altă decizie a fost menţinerea susţinerii politice pentru acesta în funcţia de preşedinte al CJ Dâmboviţa. 

''S-a hotărât, prin vot secret, în condiţiile prevăzute de Statutul Partidului Social Democrat, conform art. 31, pct. 5, suspendarea domnului Oprea Alexandru, pe o perioada de 12 luni, din calitatea de membru al partidului. Facem precizarea că sancţiunea aplicată este cea mai drastică înainte de aceea a excluderii din partid şi că membrii Biroului Permanent Judeţean au considerat să aplice gradual aceste sancţiuni în raport de gravitatea abaterilor constatate'', a spus liderul PSD Dâmboviţa, Adrian Ţuţuianu. 

Acesta a subliniat că Oprea va fi exclus din partid dacă nu va pune în aplicare programul PSD. 

''Rămânerea în funcţia de preşedinte al Consiliului judeţean a domnului Oprea Alexandru este condiţionată de modul în care va asigura punerea în aplicare a programului politic-administrativ cu care PSD a câştigat alegerile, dar şi de relaţionarea corectă cu reprezentanţii administraţiei publice locale. De asemenea, s-a hotărât ca în cazul în care se vor mai constata derapaje de la aceste deziderate, să se procedeze la excluderea din partid, ceea ce va atrage pierderea calităţii de consilier judeţean şi, pe cale de consecinţă, şi a calităţii de preşedinte al Consiliului Judeţean Dâmboviţa'', a mai spus Ţuţuianu. 

Ţuţuianu nu a explicat care sunt motivele pentru care Oprea şi-a dat demisia din funcţia de secretar general al PSD Dâmboviţa şi nici nu a vrut să comenteze dacă a existat un conflict între el şi Oprea. 

Alexandru Oprea a devenit preşedinte al CJ Dâmboviţa, după ce Adrian Ţuţuianu, care deţinea funcţia, a fost ales senator. 

×
Subiecte în articol: PSD Dambovita suspendat
Parteneri
Mircea Badea a dezvăluit cine este modelul său în viaţă
x close