Antena 3 CNN Politică Iohannis, atac dur la Parlament și PSD: Un spectacol sinistru, un festival deplorabil

Iohannis, atac dur la Parlament și PSD: Un spectacol sinistru, un festival deplorabil

Președintele Klaus Iohannis a lansat, marți, un atac la adresa Parlamentului și a PSD, spunând că a văzut în Parlament un "spectacol sinistru” și un "festival deplorabil”.

Iohannis, atac dur la Parlament și PSD: Un spectacol sinistru, un festival deplorabil
Sursa foto: Hepta
28 Apr 2020   •   19:05

Președintele Klaus Iohannis a declarat, marți, în prima sa conferință de presă organizată de la debutul pandemiei, că a văzut în Parlament un contraexemplu al modului în care trebuie să acționeze politicienii în timpul epidemiei.

"Nu toți politicienii au dorit să fie de partea care se ocupă de îngrădirea epidemiei, de partea care se ocupă de români. Avem un contraexemplu mare cât Casa Poporului. Contraexemplul este Parlamentul și modul în care unele partide și unii lideri au înțeles și înțeleg să folosească această nenorocire pentru câștigul lor electoral în această oră de critică. În Parlament, fie că s-a lucrat în sistem video sau la distanță, fie că s-au adunat unii, am văzut un spectacol ciudat, un spectacol sinistru, aș zice un festival deplorabil instrumentat de aceiași politicieni care și înainte de criză a avut un comportament destul de nociv și cert demagogic. Banii românilor au fost risipiţi de guvernele PSD-iste”, a spus Iohannis.

"Este trist ca după ani și ani de guverne pesediste să ne găsim în situația să facem față unei epidemii economice cu vistieria aproape goală, fără rezerve, și tot aceeași pesediști să strige în Parlament că guvernul și președintele nu fac ce trebuie. Este ceva jalnic. În plus, vin aproape zilnic cu inițiativă care de care mai populiste. Vor să ofere tot, că nu dau de la ei. Măsuri populiste care este imposibil să fie puse în practică de cineva. Aceștia sunt politicienii care se cațără pe spaimele oamenilor și votează legi inaplicabile doar pentru a câștiga capital electoral”, a mai acuzat Iohannis.

”Este trist ca după ani şi ani de guverne PSD să ne găsim să facem faţă unei epidemii groaznice cu visteria aproape goală, fără rezerve şi aceiaşi psd-işti să strige în Parlament că guvernul şi preşedintele nu fac ce trebuie. E jalnic.  Vin cu măsuri populiste care nu pot fi puse în practică. Aceştia sunt politicienii care votează legi inaplicabile pentru a câştiga capital electoral. E jalnic. Au fost aprobate acte normative care apasă asupra bugetului public.”, a susținut președintele.
 
”Din cauza epidemiei avem probleme economice mari. Putem gestiona economia României, dar nu se poate cu gesturi populiste. De unde să dăm? Putem să dăm doar atât cât este. Aceşti politicieni nu au învăţat nimic din greşelile trecutului, compromit prin acest comportament populist şi demagogic viitorul generaţiilor de români care vin după noi. Nu voi tolera aşa ceva.”, a conchis Iohannis.

×
Subiecte în articol: PSD parlament atac Klaus Iohannis
Parteneri
Cătălin Cîrstoiu: Eu dorm liniştit că am ajutat pacienţii
x close