Antena 3 CNN Politică Preşedintele Ligii Pro Europa pleacă din PNL din cauza "limbajului naţionalist şi primitiv"

Preşedintele Ligii Pro Europa pleacă din PNL din cauza "limbajului naţionalist şi primitiv"

Preşedintele Ligii Pro Europa pleacă din PNL din cauza "limbajului naţionalist şi primitiv"
Sursa foto: Smaranda Enache
20 Mai 2010   •   15:23

Preşedintele Ligii Pro Europa, Smaranda Enache şi-a anunţat, joi, demisia din PNL, ea reclamând "limbajul naţionalist şi primitiv, demn de partidul lui Vadim Tudor" adoptat de liberali pe tema Legii educaţiei. Enache a fost vicepreşedinte al Acţiunii Populare, iar după fuziunea acestei formaţiuni cu PNL a devenit vicepreşedinte al Partidului Naţional Liberal, funcţie pierdută în martie 2009, la alegerile de la Congresul Extraordinar al PNL.
Smaranda Enache a acuzat faptul că se simte de mai multă vreme tot mai îndepărtată de valorile şi de strategia politică practicate de "curente care domină actualmente PNL?..
"M-a şocat atitudinea grupului parlamentar PNL din Camera Deputaţilor la votarea Legii educaţiei naţionale, când s-a împotrivit predării în limba maternă a minorităţilor a Istoriei şi a Geografiei României, adoptând un limbaj naţionalist şi primitiv, demn de partidul lui Vadim Tudor", a afirmat Enache.
Ea a explicat că a intrat în politică pentru reprezentarea unor valori în care crede şi care nu mai sunt posibile de respectat în PNL.
"Mă despart cu strângere de inimă de PNL, ştiind că mă despart de mai mulţi prieteni, de oameni de valoare, pe a căror înţelegere contez. Intrarea mea în politică a urmărit permanent reprezentarea în plan politic a valorilor în care cred şi cărora m-am dedicat, valorile care continuă tradiţiile pro-europene şi democratice ale României. În PNL acum, acest lucru nu mai este posibil", a mai arătat Smaranda Enache.
Parlamentarii liberali au părăsit miercuri sala de plen a Camerei Deputaţilor, ca gest de protest faţă de intenţia reprezentanţilor puterii de a vota, ?antinaţional?, doar ca disciplina Limba şi literatura română să nu fie studiată şi limba maternă de către minorităţile naţionale. Parlamentarii Opoziţiei reuşiseră iniţial să impună, în comisii, cu concursul unui parlamentar PDL, un amendament prin care şi Istoria şi Geografia ar fi urmat să fie studiate de elevii din clasele primare, gimaziu şi liceu în limba română şi nu în cea maternă ca în prezent.
În varianta Guvernului, articolul prevede că, "în cadrul învăţământului preuniversitar cu predare în limbile minorităţilor naţionale, toate disciplinele se studiază în limba maternă, cu excepţia disciplinei Limba şi literatura română".
Antena3.ro

×
Parteneri
România, sub asaltul valului de praf saharian
x close