Antena 3 CNN Politică Prima înfăţişare la tribunal în procesul "Să-ţi fie ruşine Dinu Patriciu"

Prima înfăţişare la tribunal în procesul "Să-ţi fie ruşine Dinu Patriciu"

Prima înfăţişare la tribunal în procesul "Să-ţi fie ruşine Dinu Patriciu"
Sursa foto: Traian Bãsescu
21 Apr 2010   •   10:21

Procesul în care Traian Băsescu l-a dat în judecată pe Dinu Patriciu cerând despăgubiri de un leu pentru "minciună şi trucarea unor filmări" după ce "Gardianul" a publicat un film în care preşedintele părea a lovi un copil la un miting electoral din 2004 a început miercuri la Judecătoria Sectorului 1. Ambii au fost reprezentaţi astăzi la tribunal doar prin avocaţi. Termenul acrestui proces s-a amânat pentru data de 16 iunie. Peste o săptămână începe însă şi procesul intentat la rândul său de Dinu Patriciu şefului statului care îi cere despăgubiri de un euro. În acest proces, preşedintele Traian Băsescu a mai dat în judecată pe Dinu Patriciu şi firma Best Media, pentru "minciună şi trucarea unor filmări". Imediat, omul de afaceri Dinu Patriciu a anunţat şi el că l-a dat în judecată pe preşedintele Traian Băsescu, cerând, la rândul lui, instanţei Judecătoriei sectorului 1- Secţia civilă despăgubiri de un euro. Acest proces va începe în 4 mai.

Avocatul lui Traian Băsescu a solicitat, marţi, instanţei Judecătoriei sectorului 1 Bucureşti, ca firma Best Media, ce edita ziarul Gardianul, aflată în prezent în procedură de insolvenţă, să fie citată prin lichidator, respectiv Management Insolv. Aceasta trebuie să depună la dosar hotărârea judecătorească de deschidere a procedurii de insolvenţă.

Totodată, instanţa a dispus să fie depusă la dosar caseta emisiunii "Ora de foc" din 25 noiembrie 2009, plus transcrierea, când s-au mediatizat planşele foto privind incidentul şi care urmau să fie publicate în ediţia ziarului Gardianul din 26 noiembrie. Instanţa va stabili dacă acestea vor fi luat în considerare ca probe, după ce vor fi depuse.

Avocatul lui Dinu Patriciu, Ovidiu Buduşan, a susţinut, în faţa instanţei, că nu înţelege de ce este chemat în judecată clientul său, întrucât Traian Băsescu "şi-a amintit incidentul" despre care a spus că îl regretă.

În data 28 noiembrie, Băsescu anunţase la sediul de campanie că va da în judecată pe Dinu Patriciu şi ziarul "Gardianul" după ce a întrebat conducerea ziarului de ce nu a făcut o expertiză a filmului în care el părea că loveşte un copil în timpul unei acţiuni de campanie electorală.

La începutul lunii decembrie, preşedintele a solicitat Institutului Naţional de Expertize Criminalistice (INEC) un aviz de specialitate prin care să se stabilească dacă filmul din campania din 2004 conţine urme de intervenţie tehnică în sensul modificării integrităţii.
Două zile mai târziu, INEC anunţa că a transmis Administraţiei Prezidenţiale rezultatul verificărilor solicitate de instituţie în legătură cu autenticitatea unei înregistrări din campania electorală din 2004 în care şeful statului părea că loveşte un copil.
Preşedintele Traian Băsescu s-a grăbit să dea publicităţii rezultatul INEC: înregistrarea de la Ploieşti conţine elemente de editare computerizată în sensul alterării integrităţii, nu e autentică şi nici nu reprezintă o copie realizată cu acurateţe a unei înregistrări autentice. Concluziile avizului l-a făcut pe Băsescu să verse câteva lacrimi. ?Dincolo de concluziile avizului am ţi eu, cu permisiunea dumneavoastră, o concluzie: să îţi fie ruşine Dinu Patriciu!?, a spus Traian Băsescu cu lacrimi in ochi.
Şeful statului mai spunea că, dacă nu îi este alterată calitatea de probă în instanţă, va face public avizul INEC, menţionând totodată că a cerut o expertiză a filmării de la Ploieşti şi în străinătate.
El preciza că pe document se specifică faptul că alterările apar în multe locuri, dar şi că este interzisă multiplicarea. Şeful statului afirma că a primit avizul cu adresă semnată de directorul INEC şi că în acesta se susţine că nu este vorba despre o lovitură.
Antena3.ro

×
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close