Antena 3 CNN Politică Propunerea PDL pentru un loc de judecător la CCR, Ştefan Minea, profesor universitar la UBB Cluj

Propunerea PDL pentru un loc de judecător la CCR, Ştefan Minea, profesor universitar la UBB Cluj

Propunerea PDL pentru un loc de judecător la CCR, Ştefan Minea, profesor universitar la UBB Cluj
Sursa foto: ªtefan Minea
20 Mai 2010   •   11:21

PDL propune pentru postul de judecător la Curtea Constituţională un pofesor universitar din pepiniera care o reprezintă Universitatea Babeş-Bolyai? din Cluj, instituţie în care a profesat şi premierul Emil Boc aţia ani. Ştefan Mircea Minea este propunerea pentru postul de judecător la Curtea Constituţională, cu care democrat-liberalii au mers la şedinţa Biroului Permanent al Camerei Deputaţilor de joi. Pe ordinea de zi a şedinţei de joi a Biroului Permanent al Camerei Deputaţilor a mai figurat şi propunerea grupului PSD+PC ca Valer Dorneanu să fie desemnat judecător la Curtea Constituţională. Cele două nominalizări au fost trimise de conducerea Camerei la Comisia juridică, spre analiză şi avizare. Potrivit procedurilor regulamentare, Comisia juridică va elabora un raport, care va fi înaintat plenului acestui for legislativ.

Ştefan Mircea Minea este profesor universitar, şeful catedrei de Drept Public la Universitatea "Babeş-Bolyai" din Cluj-Napoca, doctor în drept, specializat pe drept financiar şi fiscal. În perioada 1995-2004 a deţinut funcţia de prodecan al Facultăţii de Drept din UBB şi este din 1998 arbitru în cadrul Curţii de Arbitraj de pe lângă Camera de Comerţ şi Industrie din Cluj.
Mandatele a trei judecători ai CC expiră în 2010, doi dintre aceştia fiind desemnaţi de Parlament, celălalt fiind desemnat de şeful statului.
Preşedintele Curţii, Ioan Vida, are 63 de ani şi a fost numit la Curte de Camera Deputaţilor, în 2001, pentru un mandat de nouă ani, fiind propus de PD şi susţinut la acel moment şi de PDSR (actual PSD), PNL şi UDMR.
Nicolae Cochinescu, în vârstă de 69 de ani, a fost numit judecător de Senat în 2001, la propunerea PDSR, pentru un mandat de 9 ani.
Petre Lăzăroiu are 56 de ani şi a fost numit judecător al Curţii Constituţionale de către preşedintele Traian Băsescu în 2008, pentru un mandat care expiră în 2010, întrucât el a preluat mandatul rămas vacant în urma decesului lui Petre Ninosu.
Antena3.ro

×
Parteneri
Geoană: Să facem o petiţie zdravănă către noul Congres american
x close