Antena 3 CNN Politică PSD, avertizat de Antonescu: Parlamentarii se vor eschiva să susţină o moţiune de cenzură stângistă (VIDEO)

PSD, avertizat de Antonescu: Parlamentarii se vor eschiva să susţină o moţiune de cenzură stângistă (VIDEO)

PSD, avertizat de Antonescu: Parlamentarii se vor eschiva să susţină o moţiune de cenzură stângistă (VIDEO)
Sursa foto: Crin Antonescu
24 Mai 2010   •   15:12

Moţiunea de stânga întocmită de PSD cu aportul sindicatelor riscă să nu fie votată de toţi parlamentarii din opoziţie deoarece nu cuprinde principii de dreapta cum ar fi menţinerea cotei unice. Liderul PNL, Crin Antonescu l-a atenţionat luni pe omologul său social-democrat, Victor Ponta să lase demagogia stângistă tipică fostului preşedinte Ion Iliescu în anii 1991-1992 deoarece astfel riscă ca la dezbaterea şi votarea moţiunii de cenzură o parte din parlamentarii Opoziţiei să se eschiveze şi să nu o susţină. Vicepreşedintele liberal, Vbarujan Vosganian a anunţat, la rândul său, că liberalii vor expune propria viziune separată la dezbaterea moţiuunii de cenzură.

?Social-democraţii nu doresc să construim împreună această moţiune de cenzură, o contruiesc cu sindicatele. Până aici nu e nici o problemă problemă. Ea poate fi regăsită în altă parte. Dacă PSD va înţelege ca în mod demagogic să înceapă iar cu teoriile stângiste în corpul acestei moţiuni va da astfel o şansă de eschivă unor parlaembtari care altfel ar fi votat moţiunea de cenzură? a susţinut Antonescu upă simpozionul dedicat celebrării a 135 de existenţă a PNL.

Vicepreşedintele Varujan Vosganian aprecizat că liberalii iau în calcul redactarea propriului punct de vedere şi prezentarea lui în timpul dezbaterii moţiunii de cenzură social-democrate pentru a demonstra ?propria noastra viziune?.

Cât priveşte forma guvernului pe care PNL ar fi dispus să-l susţină în cazul căderii actualului Executiv, Antonescu a arătat că liberali ar sprijini numai un guvern de tehnocraţi, condus de un premier de a cărui independenţă politică nimeni nu se poate îndoi şi care nu se va atinge de pensii şi salarii.



Liderul PNL a cerut conducerii PSD să renunţe la discursul demagogic a la Iliescu şi să dea dovadă de consecvenţă.

?PSD a început să vorbească precum Ion Iliescu în 1991, 1992. PNL a fost şi rămâne constant. PSD chemat la guvernare de Traian Băsescu nu a zis nici pâs legat de cota unică. Când i-am acordat susţinerea lui Mircea Geoană în turul doi al alegerilor prezidenţialelor am vorbit de un guvern Johannis bazat pe păstrarea principiului cotei unice. Noi suntem cei care am avut curajul să spunem lucrurilor pe nume. Îi rog pe Ion Iliescu şi pe Victor Ponta să spună ce înţeleg prin bogaţi. Presupun că nu au în vedere pe superbogaţii pe care i-au generat guvernările lor, ci clasa mijlocie? a atras atenţia Antonescu, adăugând că PNL nu este dispus să sacrifice interesele acestei pături sociale pe altarul demagogiei stângiste.

Antena3.ro

×
Parteneri
Daniel Baciu, anunț important pentru toți pensionarii din România
x close