Antena 3 CNN Politică PSD: Încetaţi cu politizarea anchetei penale împotriva lui Kovesi

PSD: Încetaţi cu politizarea anchetei penale împotriva lui Kovesi

PSD: Încetaţi cu politizarea anchetei penale împotriva lui Kovesi
18 Feb 2019   •   19:16

Partidul Social Democrat a transmis că cei care contestă integritatea noii secţii de investigare a magistraţilor contestă integritatea întregului sistem de Justiţiei.

„Cei care contestă integritatea noii Secții de investigare a magistraților contestă de fapt integritatea întregului sistem de Justiție din România. Noua Secție este formată din procurorii care deja existau în sistemul judiciar. Ei au fost selectați și numiți de magistrații din cadrul Consiliului Superior al Magistraturii – organism independent de influențele politice.

Deci dacă procurorii noii Secții nu sunt în regulă, atunci nimic din ce s-a întâmplat în sistemul nostru de justiție nu a fost în regulă. Încetați politizarea anchetei penale împotriva doamnei Kovesi! Lăsați probele să vorbească! Dacă d-na Kovesi este nevinovată, lăsați-o să demonstreze acest lucru în fața instanței de judecată!”, a scris Partidul Social Democrat, pe pagina de Facebook. 

Laura Codruța Kovesi a fost audiată, vineri, la Parchetul General. Fosta șefă a DNA a declarat atunci că a cerut recuzarea procurorilor.

Laura Codruţa Kovesi a fost audiată într-un dosar în care este acuzată de abuz în serviciu, luare de mită şi mărturie mincinoasă. Dosarul a fost deschis în decembrie 2018, în urma unei sesizări depuse de fostul deputat Sebastian Ghiţă. Ghiţă susţine că, în anul 2011, Kovesi i-a cerut să achite 200.000 de euro pentru aducerea în ţară cu un avion a fostului director al FNI Nicolae Popa, pe numele căruia exista un mandat internaţional de arestare.

×
Parteneri
Ce indice de corecție trebuie să ai pentru a avea o pensie mai mare
x close