Antena 3 CNN Politică PSD: Președintele trebuie să iasă din campanie, să se dedice atribuțiilor de serviciu

PSD: Președintele trebuie să iasă din campanie, să se dedice atribuțiilor de serviciu

Partidul Social-Democrat îi solicită președintelui Iohannis să încheie campania electorală în care trage la răspundere „vinovatul de serviciu” și îl îndeamnă să vină cu un plan de măsuri concrete care să redreseze economia, a transmis Lucian Romaşcanu, purtătorul de cuvânt al PSD.

PSD: Președintele trebuie să iasă din campanie, să se dedice atribuțiilor de serviciu
Sursa foto: Facebook
05 Mai 2020   •   18:07

„Acum câteva minute, s-a încheiat o altă declarație de presă a lui Klaus Iohannis. Constatăm că nu e o zi fără campanie pentru domnul președinte. Cum am văzut, această declarație a avut două puncte și a făcut transparentă prioritatatea președintelui, și anume partidul social-democrat. În loc să se gândească la problemele economice, la ceea ce trebuie făcut împreună cu Guvernul pentru relansarea economiei, domnul președinte a continuat să blameze vinovatul de serviciu, și anume partidul social-democrat.”, a declarat Romașcanu, în cadrul unei conferințe de presă.

PSD îi amintește președintelui că a susținut măsuri importante în contextul pandemiei.

„După ce a revocat-o pe Kovesi prin purtători de cuvânt, azi, președintele a prins curaj și și-a adus aminte cine este de vină și anume PSD. Deciziile CEDO nu se comentează, cum nu se comentează nici deciziile instanțelor românești. CEDO a constatat că doamna Koveși nu a beneficiat de cale de atac la decretul președintelui, lucru neimputabil niciunei Instanțe. Dacă există o problemă legislativă o vom corecta după ce vom vedea motivarea Instanței. Îi reamintim domnului președinte că Parlamentul pe care azi îl înfierează a votat o serie de măsuri economice și sociale precum amânarea ratelor fără dobândă la dobândă, amânarea plății facturilor la utilități, a plății chiriilor, facilități concrete pentru firme sau darea în plată, șomajul tehnic, cu obligativitatea păstrării locurilor de muncă.”, a continuat Romașcanu.

PSD îl acuză pe Iohannis că tergiversează luarea de măsuri concrete pentru români.

„Pe unele președintele le-a retrimis la Parlament, pe altele PNL le-a atacat la CCR, pe altele președintele întârzie să le promulge.”, susține purtătorul de cuvânt al PSD.

Președintele trebuie să iasă din campanie, să se dedice atribuțiilor de serviciu

„Avem nevoie de un plan economic de relansare. Românii încă așteaptă decizii fermei și coerente. Alături de toți românii și întreg mediul de afaceri și noi așteptăm în continuare acest plan. Orice am propune și orice am vota întreg Parlamentul, chiar dacă sunt legi bune și așteptate de toți românii, ele nu sunt bune pt președinte și PNL. Testați populația și redeschideți economia! Aceasta este misiunea Dvs.!”, și-a încheiat Romașcanu discursul.

 

×
Subiecte în articol: PSD Klaus Iohannis
Parteneri
Răsturnare de situaţie în ultimul sondaj CURS pentru PMB
x close