Antena 3 Politică Raluca Turcan: Niciodată să nu subestimaţi PSD!

Raluca Turcan: Niciodată să nu subestimaţi PSD!

29 Apr 2020   •   18:55
Raluca Turcan: Niciodată să nu subestimaţi PSD!
Sursa foto: Hepta

Raluca Turcan susține că în absenţa ieşirii publice a şefului statului pe tema Statutului de autonomie a Ţinutului Secuiesc, nu s-ar fi ajuns 'la situaţia mobilizării PSD din Senat şi la respingerea proiectului'.

”Niciodată să nu subestimați PSD!

Văd că unii lideri politici încearcă să minimalizeze gravitatea adoptării tacite a proiectului de lege privind autonomia Ținutul Secuiesc.

Câteva detalii importante care vă pot face să înțelegeți cât de necesară a fost ieșirea Președintelui Klaus Iohannis de azi și cât de duplicitari sau rupți de realitate sunt unii “mari” politicieni:
• Algoritmul politic în Senat este următorul: PSD- 70 senatori, PNL - 31, USR- 13, UDMR - 9, neafiliați - 13. Prin urmare, în Senat, PSD deține singur majoritatea. De altfel, Senatul a fost reduta prin care multe lovituri la adresa democrației au fost consfințite. De exemplu, celebrele legi ale justiției și, în general, o bună parte din asaltul PSD la justiție a fost decis la Senat.
• Din momentul învestirii guvernului PNL, PSD și-a creat majorități confortabile alături de UDMR, precum și de alte partide care, public, scuipă în sân când aud de PSD, dar votează cot la cot cu ei. Puteți verifica acest aspect la aproape fiecare vot important: majoritatea toxică PSD din Parlament este greu de învins.

În absența ieșirii publice de azi, nu am fi ajuns la situația mobilizării PSD din Senat și la respingerea proiectului. În cel mai fericit caz, acesta ar fi fost păstrat la sertar și scos, la momentul potrivit, ca instrument de șantaj pentru alte avantaje politice.”, a spus Raluca Turcan.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close