Antena 3 CNN Politică Raportul final al Comisiei Nana va ajunge în plenul Parlamentului după Paşte

Raportul final al Comisiei Nana va ajunge în plenul Parlamentului după Paşte

Raportul final al Comisiei Nana va ajunge în plenul Parlamentului după Paşte
de M.T.    |    15 Apr 2014   •   08:02

Raportul final al Comisiei Nana va fi depus mâine la birourile permanente şi după Paşte va ajunge în plenul Parlamentului.

Firma Berfige era inactivă fiscal, dar avea dreptul să-şi vândă proprietăţile, a declarat notarul Ioanei Băsescu în faţa comisiei Nana.

Nu i-a convins însă şi pe parlamentari, care au cerut documente suplimentare de la ANAF pentru a putea evalua legalitatea tranzacţiei.

Membrii comisiei susţin că în cazul firmelor inactive, Fiscul poate lua în considerare doar tranzacţiile făcute în procedura de executare silită.

Notarul Ioanei Băsescu este de părere că tranzacţia a fost legală şi susţine că a verificat actele necesare pentru o asemenea vânzare. Contractul poate fi anulat doar de o instanţă judecătorească, şi tot magistraţii se pot pronunţa asupra legalităţii retrocedărilor către sătenii care au vândut ulterior firmei Berfige, spune Ştefania Zorilă.

Membrii comisiei Nana spun că legea prevede că Fiscul nu poate lua în considerare o tranzacţie efectuată de un contribuabil declarat inactiv, cu excepţia livrărilor de bunuri efectuate în cadrul procedurii de executare silită.

Principala problemă a tranzacţiei făcute de familia Băsescu este că mare parte din teren a fost retrocedat în mod abuziv, spun parlamentarii comisiei Nana. Sunt multe nereguli în actele prin care sătenii au fost împroprietăriţi pentru a-şi vinde ulteior terenurile către Berfige, a adăugat preşedintele comisiei, Mihai Fifor.

×
Subiecte în articol: comisia nana Ioana Basescu
Parteneri
Judecătoarea din dosarul lui Vlad Pascu rămâne în funcție! CSM a decis
x close