Antena 3 CNN Politică Rareș Bogdan: ”Important este ca în două-trei săptămâni să avem un guvern”

Rareș Bogdan: ”Important este ca în două-trei săptămâni să avem un guvern”

Prim-vicepreședintele PNL Rareș Bogdan a declarat astăzi că România ar putea avea un nou guvern votat de Parlament în aproximativ trei săptămâni. Rareș Bogdan spune că PNL ia în calcul două scenarii: o majoritate cu USR sau cu PSD.

Rareș Bogdan: ”Important este ca în două-trei săptămâni să avem un guvern”
Sursa foto: Antena 3
de Adelina Miron    |    08 Noi 2021   •   12:40

Rareș Bogdan a mai precizat că PNL își dorește Ministerul Justiției, fiind „singurii care putem garanta că reforma justiției continuă”:

„Vom lua decizia corectă pentru România și pentru PNL. (...) Noi avem astăzi 114 parlamentari din 134 cu care am intrat pe listă. Cei din USR au 80 de parlamentari, cei din UDMR 30, deci pentru constituirea unei majorități mai avem nevoie de 9 parlamentari care vin din partea grupului minorităților naționale sau din partea neafiliaților sau din cei care au plecat alături de domnul Ludovic Orban, asta pentru o majoritate constituită cu cei din USR. 

Pentru o majoritate cu PSD lucrurile sunt mai simple, e o majoritate calificată. O majoritate cu tot cu UDMR de aproape 300 de parlamentari. Sunt alte incompatibilități, dar uneori pentru țară trebuie să treci peste orice. 

Nu am luat o decizie, se poate întâmpla orice diseară.  (...) Cel mai important este ca în două-trei săptămâni să avem un guvern. Mi-ar face mare plăcere ca până în ultima săptămână a acestei luni să fie un guvern valid. (...) 

Partidul Național Liberal va veni cu o propunere de ministru al Justiției. Suntem singurii care putem garanta că reforma justiției continuă.”

Tot astăzi, președintele PNL Florin Cîțu a declarat că el este propunerea liberalilor pentru funcția de premier și că  este ”crucial” ca PNL să păstreze portofoliul de la Minsterul Finanțelor, deoarece ”condus de PNL în ultimii doi ani de zile, a făcut minuni”.

Citește șiFlorin Cîțu: ”În acest moment, propunerea PNL pentru funcția de premier sunt eu”

×
Subiecte în articol: Rareș Bogdan PNL USR PSD guvern
Parteneri
Programul magazinelor mari din România, de Paște
x close