Antena 3 CNN Politică Războiul anticipatelor, alimentat de șicane politice. Ce se întâmplă între Iohannis și social-democrați

Războiul anticipatelor, alimentat de șicane politice. Ce se întâmplă între Iohannis și social-democrați

Războiul anticipatelor este alimentat de noi şicane politice! După ce PSD a anunţat că va boicota învestirea Guvernului Orban 2, preşedintele Klaus Iohannis a ieşit la rampă cu un nou atac la adresa social-democraţilor. Pe aceeaşi temă s-a dezlănţuit şi cel care aşteaptă să fie sau să nu fie votat în Parlament Ludovic Orban. Social-democraţii au venit cu o replică tăioasă: i-au acordat lui Orban titulatura de ipocritul numărul unu al României.

Războiul anticipatelor, alimentat de șicane politice. Ce se întâmplă între Iohannis și social-democrați
21 Feb 2020   •   08:28

Klaus Iohannis a luat foc după anunţul liderului interimar PSD, Marcel Ciolacu, conform căruia social-democraţii nu vor fi prezenţi la votul pentru învestirea Guvernului Orban 2. Preşedintele României blamează atitudinea rivalilor de pe scena politică şi le cere să. se răzgândească. 

Atitudinea PSD e cel puţin ciudată. După ce PSD a depus moţiune de cenzură, a căzut guvernul, acum ei spun că nu e vina lor. Acum când trebuie să se voteze o nouă propunere, PSD e ocupat cu alte treburi. E o poziţie principial incorectă. Îi învit să îşi reconsidere punctul de vedere. 

Şi Ludovic Orban a răbufnit după ce a aflat strategia PSD. Absenţa social-democraţilor de la votul de învestire este sinonimă cu blocarea unei proceduri prevăzute de Constituţie, spune premierul desemnat. 

În replică, social-democraţii spun că Orban e ipocrit atunci când îi critică pentru lipsa cvorumului. 

Parlamentarii PSD vor fi prezenţi luni în Parlament, dar nu vor participa la această mascaradă generată de PNL şi de Ludovic Orban. Guvernul Orban 2 va merge luni, 24 februarie, în Parlament, pentru a fi supus votului care, speră liberalii, îi vor aduce mai aproape de anticipate. 

×
Subiecte în articol: PSD PNL Klaus Iohannis
Parteneri
Zeci de magistrați au picat testul psihologic
x close