Antena 3 CNN Politică Scandal în PC, după ce Alina Cazanacli a fost numită secretar de stat la Ministerul Dezvoltării. Liderii conservatori îi cer socoteală lui Daniel Constantin

Scandal în PC, după ce Alina Cazanacli a fost numită secretar de stat la Ministerul Dezvoltării. Liderii conservatori îi cer socoteală lui Daniel Constantin

Scandal în PC, după ce Alina Cazanacli a fost numită secretar de stat la Ministerul Dezvoltării. Liderii conservatori îi cer socoteală lui Daniel Constantin
Sursa foto: Foto: Facebook/Alina Cazanacli
07 Mar 2015   •   22:48

Scandal în Partidul Conservator, după ce Victor Ponta a numit-o pe Alina Cazanacli în funcţia de secretar de stat la Ministerul Dezvoltării. Şefa organizaţiei de tineret a fost şi înainte secretar de stat, însă în Ministerul Tineretului şi Sportului.

Promovarea ei i-a deranjat pe mai mulţi şefi din PC, care au reacţionat dur şi au spus că e ruşinos ca premierul să numească o persoană nepregătită într-o funcţie pentru care ar fi mai potriviţi specialişti din partid.

Numirea Alinei Cazanacli în funcþia de secretar de stat la Ministerul Dezvoltării Regionale i-a înfuriat pe mai mulţi şefi din Partidul Conservator.

Unul dintre vicepreşedinţii partidului a spus că:  "Este ruşinos ce se întâmplă. Sunt specialişti în partidul ăsta care puteau şi au căderea să ocupe astfel de funcţii şi ei pun o blondă care nu are nici o treabă cu administraţia", potrivit stiripesurse.ro.

Acelaşi vicepreşedinte îl acuză pe şeful PC, Daniel Constantin, că a promovat-o pe tânără şi a ajutat-o să ajungă în Guvern.

De altfel, mulţi dintre membrii Partidului Conservator s-au arătat revoltaţi de numirea controversată şi au anunţat că vor cere socoteală conducerii, la prima şedinţă a Biroului Politic.

"Văd că fiecare e cu blonda lui. Nici o problemă... ne facem cu toţii blonzi şi mergem să cerem o funcţie. O să fie cutremur în curând şi atunci se vor spune multe", a declarat un şef de filială pentru stiripesurse.ro.

Liderul din teritoriu a declarat că este nemulţumit că PC a devenit un apendice al PSD, iar Victor Ponta este cel care dictează pentru conservatori.

Alina Cazanacli, fost subsecretar de stat în Ministerul Tineretului şi Sportului, este fiica lui Cristian Cazanacli, fost director la Porţile de Fier, despre care presa a scris că este urmărit penal pentru retehnologizări păguboase. Blonda proaspăt numită secretar de stat la Ministerul Dezvoltării a derulat ea însăşi afaceri cu "băieţii deştepţi" din energie.

A fost patroana unei firme cu doar şase angajaţi, dar care a avut contracte de milioane de lei cu mari companii de stat şi societăţi importante de pe piaţa de energie, printre care Electrica SA şi Regia Autonomă pentru Activităţi Nucleare Drobeta Turnu Severin. Totodată, printre partenerii firmei au fost companiile "băieţilor deştepţi" care cumpărau energie ieftină de la stat şi apoi o vindeau scump, tot la stat.

În ciuda afacerilor pe care le-a derulat, conform declaraţiei de avere depusă în 2014, Alina Cazanacli nu pare să fi agonisit prea mult. Are o casă de 130 de metri pătraţi, 15.000 de metri de teren extravilan însă are de returnat băncilor credite care depăşesc 160.000 de lei şi 40.000 de euro.

×
Parteneri
ANM anunţă temperaturi de vară: "Să ne bucurăm de acest weekend"
x close