Antena 3 CNN Politică Ședință a coaliției de guvernare, Tăriceanu nu a fost chemat. Ce discută Dragnea și Tudose

Ședință a coaliției de guvernare, Tăriceanu nu a fost chemat. Ce discută Dragnea și Tudose

Ședință a coaliției de guvernare, Tăriceanu nu a fost chemat. Ce discută Dragnea și Tudose
de M.Z.    |    06 Noi 2017   •   14:09

Este şedinţă de urgenţă a coaliţiei de guvernare, luni după-amiază, dar fără ALDE. 

Președintele PSD Liviu Dragnea şi premierul Mihai Tudose sunt la Vila Lac 1, unde discută despre Codul Fiscal care ar putea arunca România în aer.

În acelaşi timp, Călin Popescu Tăriceanu este la Parlament şi transmite mesaje de calm. Tăriceanu dă de înţeles că ar fi bine ca puterea să nu se grăbească în privinţa revoluţiei Fiscale. 

Tăriceanu, despre amânarea modificării Codului Fiscal: Atunci când este vorba despre adoptarea în Guvern a unui pachet de măsuri atât importante, rapiditatea nu este factorul-cheie.

Tăriceanu nu a fost chemat la Vila Lac 1. În replică, șeful ALDE a spus că aceasta nu ar fi o ședință a coaliției, ci a PSD, astfel că acest lucru nu va afecta relația din coaliție.

Guvernul amână din nou ”revoluția fiscală”. Ședința de guvern a fost amânată, din nou, de data aceasta pentru miercuri.

Există mai multe scenarii: OUG să fie aprobată sau premierul Mihai Tudose să ceară transformarea ordonanței de urgență în proiect de lege, ca să ajungă pe masa parlamentarilor, iar coaliția de guvernare să-și asume toate modificările.

Deocamdată, nu se știe dacă miercuri se va discuta despre Codul fiscal și salariile românilor sau va fi ședința obișnuită de guvern, din fiecare săptămână.

Opinia Consiliului Fiscal exprimată vineri asupra noului pachet legislativ lansat de Guvern este că măsurile propuse comportă „riscuri neobişnuit de mari” şi „pierderi de 5,2 milioane de lei”, astfel că avizează negativ proiectul.

×
Parteneri
Negocieri intense pentru evitarea grevei generale a poștașilor
x close