Antena 3 CNN Politică Ședință crucială la PSD pe scandalul grațierii

Ședință crucială la PSD pe scandalul grațierii

Ședință crucială la PSD pe scandalul grațierii
Sursa foto: Foto: Facebook/Liviu Dragnea
23 Ian 2017   •   13:11

Liderii PSD se întâlnesc să discute ce fac după valul de proteste din ultimele zile. Subiectul fierbinte al discuţiilor va fi ordonanţa care introduce graţierea deţinuţilor care au comis infracţini fără violenţă pedepsite de până la cinci ani şi înjumătăţirea pedepselor celor care au peste 60 de ani, sunt bolanvi în fază terminală sau sunt femei însărcinate.

La şedinţa de la PSD ar putea veni şi premierul Sorin Grindeanu.

Există și mai multe ipoteze. Principala este să meargă mai departe cu aceste ordonanțe de urgență, să fie aprobată înt-o următoare ședință de guvern, cu eventuale modificări, în funcței de punctele de vedere pe care le-au primit de la Parchete sau de la simplii cetățeni.

În spate ar urma să fie explicația faptului că atât Parlamentul, cât și Guvernul sunt legitime și au tot dreptul să legifereze în orice domeniu.

Mai există și varianta ca PSD să facă un pas înapoi și să trimită în Parlament spre dezbatere aceste două inițiative. Mai există și un scenariu al contramanifestaților de stradă, cerut de social-democrați. Un joc de imagine pentru partid pentru a arăta că are susținere. 

×
Subiecte în articol: PSD Sorin Grindeanu guvernul grindeanu
Parteneri
SUA au dislocat în România cel mai nou sistem antidronă
x close