Antena 3 CNN Politică Șerban Nicolae: "Nu mi se pare o soluție corectă demisia lui Florin Iordache"

Șerban Nicolae: "Nu mi se pare o soluție corectă demisia lui Florin Iordache"

Șerban Nicolae: "Nu mi se pare o soluție corectă demisia lui Florin Iordache"
Sursa foto: Foto: Agerpres
09 Feb 2017   •   16:03

Florin Iordache a demisionat din funcția de ministru al Justiției. Iordache a explicat joi, într-o declarație de presă, că a decis să demisioneze la presiunea "opiniei publice". Senatorul PSD Șerban Nicolae a opinat, joi, într-o intervenție telefonică în emisiunea Esențial, că demisia nu este o soluție corectă.

“Nu mi se pare o soluție corectă, dar este luată după ce toată lumea poate să aibă imaginea completă a zgomotului pentru nimic făcut în ultimele zile. CCR a respins sesizarea Avocatului Poporului, a respins ieri și cererile președintelui Iohannis, deci s-a văzut foarte clar că niște speculanți politici au încercat și ei să tragă un oarecare profit și să răstoarne rezultatul alegerilor din 11 decembrie. Ca să spun așa, ghinion! Aici mă refer la președintele Iohannis, la PNL, la USR, toți cei care au încercat să se pună în fruntea protestatarilor, să speculeze buna credința și onestitatea celor care au ieșit să protesteze. Chiar să instige. Vă aduceți aminte că în prima zi de proteste și-a făcut apariția un personaj în geacă roșie, încercând să se pună în fruntea coloanei.”

Întrebat dacă este dispus să accepte postul de ministru al Justiției, în cazul în care i se va propune, senatorul a explicat că nu se pune problema.

“Nu cred că se pune problema. Așa cum a spus și preșdintele Liviu Dragnea, pe lângă guvernare, avem și responsabilitatea repunerii Parlamentului în rolul său constituțional. Din acest punct de vedere, experiența mea parlamentară, aflat la al treilea mandat, fost ministru, fost secretar de stat, fost consilier al președintelui, cred că este nevoie de mai multă forță în Parlament, acolo unde au loc dezbaterile și nu cred că prezența mea sectorială pe un minister ar ajuta foarte mult”, a explicat Șerban Nicolae.

De asemenea, referitor la cine ar putea să îi ia locul lui Iordache, Șerban Nicolae a evitat să dea un răspuns.

"Nu pot să fac speculații referitoare la cine ar putea să vină în locul lui Florin Iordache. Asemenea discuții nu se fac în public. Dar eu cred că vom găsi o soluție. Nu știu dacă s-a găsit și pentru IMM-uri, unde am avut o dezamăgire neașteptată și din acest punct de vedere nu cred că se va întârzia foarte mult. Sper ca președintele să nu folosească și acest prilej ca, profitând de acea decizie băsistă, să respingă o primă propunere și să ceară o a doua propunere, doar ca să arate că el este președintele și că apasaă cu toată greutatea funcției domniei sale pe guvernare”, a explicat Șerban Nicolae.

De asemenea, conform unor surse citate de Antena 3, Liviu Dragnea și Sorin Grindeanu ar fi intrat într-o dispută referitoare la demisia lui Florin Iordache. În timp ce Dragnea ar fi cerut ca Iordache să nu își dea demisia, Grindeanu ar fi cerut ca acesta să își prezinte demisia.

Informația a fost confirmată de senatorul PSD Șerban Nicolae, care a explicat că nu este vorba de un conflict și a recunoscut că s-a aflat în tabăra celor care au cerut ca Iordache să rămână ministru:

“Au existat astfel de discuții, nici nu era vreo noutate să spun că există, pentru că subiectul a apărut în spațiul public, să nu credeți că în PSD ne ferim de subiecte esențiale. Eu am fost unul dintre cei care au insistat ca Florin Iordache să nu își dea demisia. Avea foarte multe lucruri de făcut. Premierul Sorin Grindeanu a exprimat public deja că și-a dorit ca ministrul Iordache să își dea demisia. Cred că la acel moment părea o soluție mai bună, dar acum, după deciziile CCR, eu cred că lucrurile se schimbaseră și cred că Florin Iordache merita lăsat să își continue proiectele la Ministerul Justiției”, a explicat senatorul PSD.

“E prematur să vorbim despre conflict. Ar însemna că orice părere divergentă din partid duce la conflict sau rupturi. Este vorba despre o armonizare între ceea ce dorește PSD și ceea ce poate să facă premierul Sorin Grindeanu ca șef al echipei guvernamentale”, a explicat Șerban Nicolae.

×
Parteneri
Cătălin Cîrstoiu: Eu dorm liniştit că am ajutat pacienţii
x close