Antena 3 Politică Solicitare din Parlament către Sorin Grindeanu. Care ar trebui să fie prioritatea premierului desemnat

Solicitare din Parlament către Sorin Grindeanu. Care ar trebui să fie prioritatea premierului desemnat

de S.T.    |    02 Ian 2017   •   13:49
Solicitare din Parlament către Sorin Grindeanu. Care ar trebui să fie prioritatea premierului desemnat
Sursa foto: Foto: Facebook

Vicepreşedintele Comisiei de apărare, deputatul liberal Ovidiu Raeţchi, a declarat luni că o prioritate a premierului desemnat trebuie să fie includerea în proiectul de buget a 2% din PIB pentru apărare, argumentând că Armata are nevoie de bani pentru dotări şi pentru drepturile militarilor.

„Îmi exprim încrederea că premierul desemnat înţelege necesitatea de a respecta acordurile internaţionale ale României şi înţelegerile interne şi că proiectul de buget propus de guvernul pe care îl va conduce va conţine acordarea a 2% din PIB în domeniul Apărării. (...) Armata română are nevoie de o dotare corespunzătoare care să ţină cont nu numai de angajamentele asumate de ţara noastră în faţa NATO, dar şi de contextul regional. În 2016, aproape o treime din bugetul destinat Apărării a fost direcţionat către dotarea Armatei, iar acest ritm trebuie să fie menţinut. Precizez aici că achiziţionarea celor 4 corvete multirol se ridică la aproximativ 1,6 miliarde de euro pe durata a 7 ani, la care se adaugă şi costurile lucrărilor de modernizare a fregatelor, ca parte a dotărilor necesare forţelor navale. De asemenea, vitală este şi dotarea forţelor terestre cu vehiculele necesare, precum şi cu sisteme de comunicaţii şi informatică, dar şi înzestrarea Armatei cu o nouă escadrilă de avioane F16”, a afirmat Raeţchi, potrivit unui comunicat de presă transmis AGERPRES.

El i-a solicitat premierului desemnat Sorin Grindeanu să ia în calcul şi acordarea unor drepturi care au fost sistate pentru personalul militar, poliţişti şi funcţionarii cu statut special din sistemul penitenciarelor.
 

Sursă: Agerpres
×
Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal
Parteneri
x close