Antena 3 CNN Politică Sorin Grindeanu: „Conform Constituției avem voie să dam amnistie și grațiere. Nu sunt împotriva legii”

Sorin Grindeanu: „Conform Constituției avem voie să dam amnistie și grațiere. Nu sunt împotriva legii”

Sorin Grindeanu: „Conform Constituției avem voie să dam amnistie și grațiere. Nu sunt împotriva legii”
18 Ian 2017   •   11:33

Premierul Sorin Grindeanu a declarat, la finalul ședinței de Guvern prezidată de Klaus Iohannis, că au fost discutate teme care se aflau deja pe ordinea de zi, arătând totodată că, potrivit Constituţiei, "avem voie să dăm graţiere şi amnistie", deci aceste lucruri "nu sunt împotriva legii".

Întrebat de jurnaliști dacă Guvernul are în vedere o ordonanță privind grațierea și modificarea legislației penale, premierul a răspuns:

”Pe ordinea de zi nu a existat și nu se discuta cu prezența sau cu neprezența domnului Klaus Iohannis. (...) Conform Constituției avem voie să dam amnistie și grațiere? Scrie că avem voie să facem lucrurile acestea? Da. Deci nu sunt împotriva legii. Având în vedere că inclusiv ieri am avut discutii cu ministrul Justiției, care a spus ceea ce își dorește în mandatul sau și care este politica pe care o vom avea pe acest domeniu, eu cred că ieri, tot așa de constituțional, respectând legea, să dăm ordonanță de urgență în toate domeniile în care ne lasă legea”, a spus Sorin Grindeanu.

 

×
Parteneri
Facturi Hidroelectrica, anunțul companiei pentru clienţi
x close