Antena 3 CNN Politică Sorin Grindeanu, anunț despre demisia de la preşedinţia CJ Timiş: ”E normal să clarificăm anumite lucruri”

Sorin Grindeanu, anunț despre demisia de la preşedinţia CJ Timiş: ”E normal să clarificăm anumite lucruri”

Sorin Grindeanu, anunț despre demisia de la preşedinţia CJ Timiş: ”E normal să clarificăm anumite lucruri”
Sursa foto: Foto: Agerpres
31 Dec 2016   •   08:55
Sorin Grindeanu s-a întors, vineri seara, la Timișoara, unde a vorbit atât despre prioritățile noului guvern, din perioada imediat următoare, dar și despre susținerea proiectelor Timișoarei și județului Timiș la București, scrie tion.ro.

Grindeanu s-a aflat, vineri seara, la Consiliul Județean, unde a avut o întrevedere cu conducerea acestei instituții, până la depunerea jurământului de premier el fiind în continuare președintele CJ Timiș. El a început prin a spune că structura noului Guvern și nominalizările pentru funcțiile de miniștri vor fi făcute abia săptămâna viitoare.

„Tot ceea ce înseamnă structură și nominalizări le vom discuta săptămâna viitoare”, a spus Grindeanu.

El a afirmat că era normal să se întoarcă în Timișoara pentru a clarifica lucrurile împreună cu conducerea CJ Timiș, însă a refuzat să spună cine va prelua funcția de președinte al acestei instituții, după ce el va pleca la Palatul Victoria.

„Era normal să vin la Consiliul Județean pentru că încă sunt președintele Consiliului Județean. Le mulțumesc colegilor că m-au așteptat. E normal să clarificăm anumite lucruri… Sper că se vor încheia lucrurile în Parlament și odată cu depunerea jurământului la Cotroceni, astfel încât lucrurile aici, la Consiliul Județean să fie cât se poate de clare și lăsate în regulă. E devreme să discutăm aceste lucruri (viitorul președinte al CJ Timiș – n.r.). În primul rând vreau să avem o discuție cu cei cu care am format o majoritate”, a mai spus Grindeanu.

El a mai declarat că a fost uluit când a auzit că a câștigat votul Consiliul Executiv al PSD și a fost nominalizat pentru funcția de premier, iar declarațiile făcute recent prin care susținea că nu va fi viitorul premier veneau în contextul în care era convins că Sevil Shhaideh va fi desemnată de președintele Klaus Iohannis.

În ceea ce privește susținerea proiectelor Timișoarei și județului Timiș la București, el a afirmat indirect că nu va uita de unde a plecat și se va întâlni cât de curând posibil cu factorii de decizie din județ și municipiu.

Odată cu încheierea tuturor formalităților, cele legate de Parlament, de depunerea jurământului, dacă lucrurile vor fi în regulă eu voi deveni prim-ministrul României. Faptul că eu sunt din Timișoara, faptul că aceste zile cei din zona noastră – și cei din Timiș și cei din Caraș, bănățenii cărora le mulțumesc – i-am simțit alături prin mesajele, prin tot ceea ce a însemnat susținere, sunt momente inedite pentru mine… Asta nu mă face să uit de unde sunt, unde trăiesc… Trăiesc în Timișoara, familia mea va rămâne în Timișoara, copiii mei sunt aici și aproape, aproape toți prietenii mei sunt din Timișoara și din zonă. Așa că o să încerc să mă întâlnesc o dată cu toate aceste lucruri ce trebuiesc făcute în Parlament, toate aceste proceduri, odată cu discuția și cu aprobarea noului buget, pentru că va trebui să aprobăm într-o sesiune extraordinară noul buget. Și în mod sigur o să am o discuție și cu factorii locali de decizie, nu numai din Timiș”, a mai declarat premierul desemnat.

×
Subiecte în articol: Sorin Grindeanu Timisoara Klaus Iohannis
Parteneri
România, sub asaltul valului de praf saharian
x close