Antena 3 Politică Sorin Grindeanu, mai mult îndatorat decât bogat. Cum arată declarația de avere a premierului

Sorin Grindeanu, mai mult îndatorat decât bogat. Cum arată declarația de avere a premierului

12 Feb 2017   •   16:31
Sorin Grindeanu, mai mult îndatorat decât bogat. Cum arată declarația de avere a premierului
Sursa foto: Foto: presidency.ro

Premierul Sorin Grindeanu nu are nici măcar maşină, însă are o datorie bancară de peste 50.000 de euro. Singurul venit al premierului a fost din indemnizaţia de deputat, apoi de cea de preşedinte al Consiliului Judeţean. Soţia sa, Mihaela Grindeanu, a reuşit să aducă mai mulţi bani în casă decât soţul său, scriu jurnaliștii de la adevarul.ro.

Premierul Grindeanu deţine, împreună cu soţia sa, o casă de locuit în Timiş, judeţ pe care l-a condus în calitate de preşedinte de Consiliu Judeţean. Tot în judeţul Timiş, cei doi soţi mai deţin şi două terenuri intravilane.

Potrivit declaraţiei de avere publicată, premierul Sorin Grindeanu a vândut, anul trecut,, în baza unui antecontract din 2014, un teren din judeţul Timiş către SC Toli Agro SRL, cu o valoare de zero lei. Tot la bunuri înstrăinate, premierul a înregistrat şi un ATV către SC Motoboom SRL pentru suma de 4.000 de lei.

Sursa de venit a premierului a fost, mai întâi, indemnizaţia de deputat, în valoare de 38.580 lei anual, apoi cea obţinută în calitate de preşedinte al Consiliului Judeţean Timiş, în valoare de 41.271 lei. Premierul declară că nu deţine autovehicule sau alte bunuri sub formă de metale preţioase, bijuterii, obiecte de artă şi de cult.

Grindeanu are însă o datorie la ING Bank, în valoare totală de 52.400 Euro, scadentă în 2035, din care mai are de achitat în momentul de faţă 43.885,29 Euro. În conturi, prim-ministrul susţine că nu deţine mai mult de 5.000 Euro.

 

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close