Antena 3 CNN Politică Oficial: Guvernul discută un proiect de ordonanță pentru abrogarea OUG 13. Surse: Urmează un proiect de lege pentru modificarea Codurilor Penale

Oficial: Guvernul discută un proiect de ordonanță pentru abrogarea OUG 13. Surse: Urmează un proiect de lege pentru modificarea Codurilor Penale

Oficial: Guvernul discută un proiect de ordonanță pentru abrogarea OUG 13. Surse: Urmează un proiect de lege pentru modificarea Codurilor Penale
05 Feb 2017   •   13:00

13:00 -  Guvernul discută, în şedinţa de duminică, un proiect de ordonanţă de urgenţă pentru abrogarea OUG pentru modificarea Codului penal şi a Codului de procedură penală.

Potrivit unui comunicat al Guvernului remis AGERPRES, pe ordinea de zi a şedinţei Executivului se află "proiectul de Ordonanţă de Urgenţă pentru abrogarea Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului nr. 13/2017 pentru modificarea şi completarea Legii nr. 268/2009 privind Codul penal şi al Legii nr.135/2010 privind Codul de procedură penală, precum şi pentru modificarea Legii nr. 135/2010 privind Codul de procedură penală".

----------------------------

Conform unor surse politice, Guvernul va abroga Ordonanța 13, după care va trimite un proiect de lege pentru modificarea Codurilor Penale în Parlament.

Ordonanţa de urgenţă privind modificarea Codurilor penale va fi abrogată duminică, în şedinţă de guvern, a anunţat premierul Sorin Grindeanu, la Palatul Victoria. Ședința este programată pentru duminică, la ora 14:00.

Ora coincide cu cea la care cel mai mare eveniment de pe Facebook anunță protestul de duminică.

 

"Am luat, după aceste zile, câteva decizii. Prima, mâine vom face în regim de urgenţă o şedinţă de guvern pentru abrogarea acestei ordonanţe. (...) Folosesc termenul 'abrogare'. (...) Am văzut dezbateri inclusiv din acest punct de vedere. E termenul folosit de către Administraţia Prezidenţială, atunci când ne-a cerut să abrogăm această ordonanţă. Vom găsi calea legală, abrogarea, prorogare, ca să nu intre în vigoare această ordonanţă", a declarat, sâmbătă seară, premierul Grindeanu.

Prim-ministrul a precizat că nu doreşte ca România să fie dezbinată.

Articol în curs de actualizare.

 

Sursă: Agerpres
×
Parteneri
Cât costă coșul de cumpărături cu două săptămâni înainte de Paște
x close