Antena 3 CNN Politică Tăriceanu, apel către Iohannis și PNL

Tăriceanu, apel către Iohannis și PNL

Tăriceanu, apel către Iohannis și PNL
18 Dec 2016   •   21:43

Copreşedintele ALDE Călin Popescu-Tăriceanu a lansat duminică un apel către preşedintele Klaus Iohannis şi către PNL să îngroape securea războiului din campania electorală.

"Lucrul cel mai important mi se pare acela de a lăsa războiul politic de o parte, în care cu toţii ne-am angajat prin forţa lucrurilor în timpul campaniei, şi vreau să pornim la un efort de construcţie împreună. În acest sens fac un apel, la modul cel mai onest şi deferent, şi către preşedintele Iohannis şi către PNL să lăsăm războiul de o parte şi să încercăm să vedem încotro ducem România: dacă România este capabilă să îşi regăsească, aş spune, poate până la urmă câteva lucruri esenţiale - să îşi recapete suveranitatea, să îşi regăsească demnitatea, interesul naţional. Lucrurile acestea mi se par mult mai importante decât războaiele dintre noi, care iată fac ca România să stea astăzi la masa Uniunii Europene, nu la masa mare, ci la masa săracilor. Eu vreau o altă Românie şi pentru aceasta cred că este necesar un efort al tuturor, o înţelegere într-o manieră diferită a politicii pe termen lung", a afirmat Tăriceanu, duminică, la Digi.

Întrebat dacă face apelul către preşedintele Iohannis şi către PNL pentru că i se par fi încă în tranşee, Tăriceanu a răspums: "Da. Din păcate, da".

"Apelul meu de a îngropa securea războiului este adresat nu numai oponenţilor. Aceeaşi optică o avem şi noi şi Liviu Dragnea şi eu. Am stat şi am discutat. Suntem amândoi oameni cu anumită experienţă politică şi care nu dorim să aruncăm România într-un război care să fie dăunător. Vrem ca rezultatul alegerilor să fie totuşi luat în seamă. Cred că este obligaţia tuturor de a respecta votul democratic, este şi a noastră, dar inclusiv şi a celorlalţi. În primul rând mă refer la preşedinte: respectarea votului democratic, respectarea Constituţiei este o condiţie sine qua non pentru a ne considera că suntem într-un stat de drept şi atunci aceste premise fiind spuse, fiecare cred că avem destulă înţelepciune să ţinem cont de aceste elemente şi să facem paşii următori", a mai afirmat Tăriceanu.

Sursă: Agerpres
×
Parteneri
Mircea Badea a dezvăluit cine este modelul său în viaţă
x close