Antena 3 CNN Politică Tăriceanu: Boc a driblat patru ani de zile luarea unei decizii în cazul Roşia Montană, e condamnabil

Tăriceanu: Boc a driblat patru ani de zile luarea unei decizii în cazul Roşia Montană, e condamnabil

Tăriceanu: Boc a driblat patru ani de zile luarea unei decizii în cazul Roşia Montană, e condamnabil
Sursa foto: Foto: Agerpres
de S.T.    |    05 Sep 2013   •   20:13

Senatorul PNL Călin Popescu-Tăriceanu a declarat, joi, că fostul premier Emil Boc a "driblat" patru ani luarea unei decizii în cazul proiectului Roşia Montană, deşi l-a prezentat în 2009 ca făcând parte din programul de guvernare.
   
"În ceea ce priveşte poziţia fostului premier Emil Boc, vreau să subliniez faptul că proiectul Roşia Montană era inclus în obiectivele cu care a venit în programul de guvernare, în 2009. Ieri, (miercuri, n.r.) Emil Boc a făcut o schimbare totală de poziţie, ceea ce nu e o premieră, dar ar fi totuşi nevoie de o atitudine mai consecventă. În loc să-şi asume responsabilitatea şi să ia o decizie, patru ani de zile a driblat permanent şi asta este condamnabil", a spus Tăriceanu.
   
El l-a contrazis, totodată, pe Emil Boc, apreciind ca neadevărată afirmaţia acestuia potrivit căreia proiectul Roşia Montană este neconstituţional pentru că oferă atribuţii de utilitate publică unei companii private, scrie Mediafax.

Ponta: Am trimis proiectul Roşia Montană la Parlament ca să nu putem fi daţi în judecată

   
"Acest fapt nu este adevărat şi vă rog să vă uitaţi la modul în care se fac expropierile. Ceea ce menţionează Boc nu există în realitate. În cazul acesta expropierile se fac de către Ministerul Economiei, la fel cum s-a întâmplat cu expropierile la autostradă. Nu făcea Bechtel expropierile la autostrăzi, erau făcute de CNADNR, care este compania statului. Aşa se procedează şi aici: nu va face Roşia Montană expropierile", a spus Tăriceanu.
      
Fostul premier Emil Boc cere Guvernului retragerea proiectului de lege privind Roşia Montană pe motiv că este neconstituţional întrucât se conferă unei companii private atribuţii de utilitate publică ce trebuie să aparţină numai Guvernului sau autorităţilor publice.

Zgonea i-a trimis o scrisoare lui Băsescu pe subiectul Roşia Montană

Proiectul Roşia Montană aruncă în aer colaborarea instituţională dintre Victor Ponta şi Traian Băsescu. Preşedintele şi premierul şi-au aruncat vorbe grele unul altuia, în public, acuzându-se reciproc că ar fi primit bani pentru susţinerea exploatării aurului de la Roşia Montană. 
 
Traian Băsescu s-a supărat că Victor Ponta vrea aprobarea Parlamentului pentru proiectul Roşia Montană şi ameninţă cu un referendum pe această temă. Referendum cu care, de altfel, premierul spune că este de acord.
   
Citeşte şi:

Băsescu: Nu declanşez acum referendum pe Roşia Montană. De acum sunt neutru pe subiect


×
Parteneri
Horia Constantinescu a demisionat de la șefia ANPC
x close