Antena 3 CNN Politică Tăriceanu, despre moțiunea anunțată de PNL: Mă aştept la înţelepciune şi raţionalitate

Tăriceanu, despre moțiunea anunțată de PNL: Mă aştept la înţelepciune şi raţionalitate

Tăriceanu, despre moțiunea anunțată de PNL: Mă aştept la înţelepciune şi raţionalitate
de M.Z.    |    01 Feb 2017   •   14:10

Preşedintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, consideră că intenţia PNL de depune o moţiune de cenzură reprezintă un drept constituţional şi a afirmat că se aşteaptă de la liberali la ”înţelepciune şi raţionalitate”. 

"Este un drept parlamentar, constituţional, nu am ce să comentez. Nu mă aştept ca opoziţia să nu încerce să fructifice în avantajul ei o situaţie politică. Mă aştept însă la înţelepciune şi raţionalitate. Pentru că dacă o să analizăm ceea ce s-a întâmplat în PNL în ultimii doi ani o să observăm că o întreagă generaţie de lideri politici a fost pur şi simplu măturată, unii cu dosare fabricate. Astăzi PNL este într-o puternică criză de leadership pentru că acceptat această situaţie. Ei sunt exact ca în bancul acela foarte bune cunoscut în care cel care este condamnat la moarte prin spânzurătoare întreabă: 'Trebuie să aduc eu şi săpunul?' Am senzaţia că ei sunt în această situaţie. Ei trebuie să îşi aducă şi săpunul ca să se trezească poate şi să constate că în primul rând un partid de opoziţie se preocupă de starea reală a justiţiei şi nu de perdeaua care funcţionează în momentul de faţă şi pe care scrie 'Luptăm împotriva corupţiei'", a afirmat Tăriceanu miercuri la Senat. 

Potrivit acestuia, "România a fost în ultimii ani o ţară în care instituţiile democratice au fost puse între paranteze şi a fost condusă de centre de putere oculte". 

Tăriceanu susţine că ceea ce se întâmplă este "o manieră foarte abilă de a deturna discuţia de la realităţile grave ale societăţii româneşti". 

"Ceea ce vedem astăzi că se întâmplă este o manieră foarte abilă de a deturna discuţia de la realităţile grave ale societăţii româneşti. Nu mai discutăm despre imixtiunea serviciilor în zona juridicului, despre protocoalele secrete ale CSAT prin care serviciile să intervină în zona justiţiei , (...) lucruri care subminează adevăratul stat de drept", a mai spus Tăriceanu. 

Preşedintele interimar al PNL, Raluca Turcan, susţine că, în eventualitatea în care Guvernul nu va demisiona, liberalii vor depune în cursul zilei de miercuri o moţiune de cenzură. Ea a făcut un apel către toate partidele de opoziţie să semneze moţiunea de cenzură împotriva guvernului PSD- ALDE

Sursă: Agerpres
×
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close