Antena 3 CNN Politică Tăriceanu explică REFUZUL de a trimite DNA documentele în cazul Şova: Dăm actele când DNA respectă legea

Tăriceanu explică REFUZUL de a trimite DNA documentele în cazul Şova: Dăm actele când DNA respectă legea

Tăriceanu explică REFUZUL de a trimite DNA documentele în cazul Şova: Dăm actele când DNA respectă legea
Sursa foto: Foto: Agerpres
de M.Z.    |    15 Apr 2015   •   17:29

Preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a anunţat, miercuri, că va trimite documentele cerute în cazul Şova, dar numai atunci când va exista o solicitare oficială în acest sens şi făcută de Ministerul Justiţiei.

 
"Solicitarea de care aţi făcut vorbire, şi anume despre punerea la dispoziţia DNA a tututor documentelor legate de dosarul 122/P/2012, dosarul Şova, comportă două aspecte. Deci, procurorul poare să solicite Senatului asemenea documente, ele sunt publice, şi solicitarea are două aspecte: de fond şi formal. De fond - solicitarea DNA e luată în seamă şi Senatul îi va da curs. Şi formal, din punct de vedere procedural, o astfel de solicitare trebuie să urmeze un anumit traseu: procurorul se adresează DNA, care la rândul lui se adresează ministrului Justiţiei şi acesta, care reprezintă Executivul, face această solicitare către Senat", a spus Preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, miercuri, la emisiunea 100 de minute, de la Antena 3.
 
În ceea ce priveşte aşa-numitul "scandal" dintre DNA şi Senat, Tăriceanu a explicat că nu este vorba de aşa ceva.
 
"E o abordare care diferă de percepţia pe care am avut-o şi eu, ca şi colegii mei, dar nu e niciun război şi nicio dispută. La Ministerul Justiţiei bănuiesc că nu e nicio problemă ca ei să facă solicitarea. (...) E o solicitare legitimă căreia Senatul îi va da curs. Dar să respecta procedura DNA", a adăugat şeful Senatului.
 
Despre documentele pe care DNA le-a cerut pentru cazul Şova, Călin Popescu Tăriceanu a spus că nu a înţeles ce acte trebuie să trimită. 
 
"În solicitare, nu e nicio specificaţie. O să punem la dispoziţie toate documentele, va fi un dosar voluminos", susţine liderul Senatului.
 
Tot despre actele solictate, Tăriceanu a mai spus că "sunt documente de lucru, dar publice, nu sunt secrete. Pentru bunul mers al justiţiei le punem la dispoziţie fără niciun fel de obstacol", a asigurat Preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu.

DNA a trimis două cereri preşedintelui Senatului. În una cere documentele în cazul senatorului Dan Şova, iar prin cealaltă solicită toate înscrisurile întocmite de această Cameră, privind urmărirea penală, reţinerea şi arestarea preventivă a senatorilor în funcţie, în 2014 şi 2015. 
 

×
Parteneri
Mircea Badea a dezvăluit cine este modelul său în viaţă
x close