Antena 3 CNN Politică Tăriceanu, după discursul lui Iohannis: Preşedintele ne prosteşte în faţă

Tăriceanu, după discursul lui Iohannis: Preşedintele ne prosteşte în faţă

Președintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, a spus, marți, că președintele Klaus Iohannis "ne prostește în față" când afirmă că Guvernul a luat cele mai bune măsuri în criza provocată de coronavirus.

Tăriceanu, după discursul lui Iohannis: Preşedintele ne prosteşte în faţă
Sursa foto: Hepta
de M.Z.    |    09 Iun 2020   •   16:04

"Preşedintele ne prosteşte în faţă. Ne spune că Guvernul a luat cele mai bune măsuri în pripă. Nu a luat din pripă cele mai bune măsuri. Am atras atenţia asupra faptului că au existat comunicări de la Ambasada României la Beijing încă din 6 ianuarie și MAE a transmis notificările necesare la Guvernul, iar domnul Iohannis și domnul Orban se ocupau de alegeri anticipate. Ei au luat toate măsurile cu mare întârziere", a spus şeful ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, marţi, într-o intervenţie telefonică la Antena 3.

Cât priveşte prelungirea stării de alertă, "nu se mai justifică, nu avem focare de infecţie decât într-o mică parte a ţării. Se poate menţine starea de alertă la nivel judeţean sau de localități", este de părere politicianul.

Tăriceanu: ALDE nu va vota prelungirea stării de alertă

În context, Tăriceanu a spus că ALDE "nu va vota pentru această prelungire" a stării de alertă.

Președintele Klaus Iohannis a făcut un apel la Parlament, marţi, să nu blocheze prelungirea stării de alertă.

"Stimați parlamentari, fiți responsabili! Gândiți-vă că virusul nu dispare printr-un vot în Parlament. 

Dar dacă sprijiniți Guvernul, atunci putem să controlăm eficient - și am dovedit-o, putem să controlăm eficient această răspândire a epidemiei. (...) Stimați parlamentari, nu puneți sub semnul întrebării acum, la final, aceste măsuri care s-au dovedit a fi corecte", a spus șeful statului.
 

×
Parteneri
Discuţii între România şi SUA pentru apărarea împotriva dronelor
x close