Tăriceanu: Iohannis şi Predoiu, două marionete care joacă după cum le cântă Băsescu

de M.T.    |    11 Aug 2014   •   21:20
Tăriceanu: Iohannis şi Predoiu, două marionete care joacă după cum le cântă Băsescu

Klaus Iohannis, candidatul ACL la alegerile prezidenţiale, şi Cătălin Predoiu sunt două marionete ale lui Traian Băsescu, consideră preşedintele Partidului Liberal Reformator, Călin-Popescu Tăriceanu.

„Tandemul înscris pentru alegerile din această toamnă, format de Iohannis şi Predoiu, nu are alt scop decât acela de a-i face jocul lui Traian Băsescu. Cei doi aşa-zişi lideri politici şi oameni de dreapta, Klaus Iohannis şi Cătălin Predoiu, sunt doar două marionete ale locatarului de la Cotroceni, care joacă după cum le cântă acesta”, afirmă Tăriceanu, într-un comunicat pentru Agerpres.

„Klaus Iohannis nu reprezintă în această cursă electorală interesele şi dorinţele liberalilor din România, după ce a trădat, în mod continuu, tot ceea ce ţine de liberalism. Partidul Liberal Reformator este adevăratul continuator al tradiţiei şi istoriei liberale din România, o şansă ca valorile liberale autentice să existe în România”, a adăugat fostul premier.

„Am văzut cum oamenii lui Traian Băsescu şi-au dat cu toţii mâna pentru a merge împreună la alegerile prezidenţiale din acest an, mânjind un simbol al României cum a fost PNL şi continuând trădarea românilor care în 2012 au acordat un vot masiv pentru PNL. Trio-ul de aur care s-a prezentat în faţa opiniei publice ca reprezentând marele partid al dreptei, Iohannis - Predoiu - Blaga, duce mai departe politica promovată de Băsescu în cele două mandate ale sale”, este de părere Tăriceanu.

Preşedintele PLR a mai precizat că, în opinia sa, candidatura lui Iohannis la preşedinţie reprezintă „o nouă manevră”.

„Am asistat la un spectacol de prost gust oferit de nişte politicieni care nu îşi cunosc nici măcar identitatea politică. Iohannis îşi argumentează candidatura ca fiind din partea dreptei, însă dreapta pe care o reprezintă acesta este compusă din PNL, dezis de liberalism, dar care se vrea în continuare liberal chiar dacă se află sub umbrela PPE, împreună cu PDL, un partid fără identitate, ideologie sau viziune politică şi care a făcut atâta rău românilor”, a concluzionat Călin Popescu Tăriceanu.

x close