Antena 3 CNN Politică Tăriceanu, răspuns pentru cei de la UDMR în privința suspendării lui Iohannis

Tăriceanu, răspuns pentru cei de la UDMR în privința suspendării lui Iohannis

Tăriceanu, răspuns pentru cei de la UDMR în privința suspendării lui Iohannis
28 Dec 2016   •   14:49

Preşedintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, a declarat, miercuri, că nu împărtăşeşte punctul de vedere al UDMR referitor la situaţia creată în urma refuzului şefului statului de a o desemna prim-ministru pe Sevil Shhaideh, propunerea PSD şi ALDE.

"Am luat notă de ce a anunţat UDMR. Nu împărtăşesc părerea domnului preşedinte UDMR, Kelemen Hunor", a afirmat Tăriceanu, la Palatul Parlamentului.

Întrebat dacă acest lucru schimbă relaţiile cu Uniunea, Tăriceanu a spus: "Nu schimbă".

Acordul de colaborare parlamentară dintre UDMR şi coaliţia PSD-ALDE rămâne valabil, însă în ceea ce priveşte o nouă nominalizare pentru funcţia de premier Uniunea nu poate da un cec în alb nimănui, a declarat, miercuri, preşedintele UDMR, Kelemen Hunor.

El a adăugat că preşedintelui Klaus Iohannis îi permite Constituţia să decidă dacă acceptă sau nu o nominalizare pentru funcţia de premier, însă respingerea lui Sevil Shhaideh ar fi trebuit argumentată.

Liderul UDMR a menţionat că nu se poate discuta acum despre o criză politică în România, dar liderii coaliţiei de guvernare şi preşedintele Klaus Iohannis ar trebui să aibă o discuţie şi împreună să găsească o soluţie de coabitare.

Sursă: Agerpres
×
Parteneri
Percheziții în Bucureşti: "Maestru spiritual” acuzat de trafic de persoane
x close