Antena 3 CNN Politică Tăriceanu trage un semnal de ALARMĂ: PNL poate ajunge sub controlul lui Băsescu

Tăriceanu trage un semnal de ALARMĂ: PNL poate ajunge sub controlul lui Băsescu

Tăriceanu trage un semnal de ALARMĂ: PNL poate ajunge sub controlul lui Băsescu
Sursa foto: Foto: captura Antena 3
de M.Z.    |    23 Mai 2014   •   21:07
PNL poate ajunge sub controlul preşedintelui Traian Băsescu, a atras atenţia, vineri, Călin Popescu-Tăriceanu, proaspăt reîntors în partid.

"Există pericolul din ce în ce mai puternic ca după alegerile din 25 mai, PNL să cadă pradă planurilor lui Băsescu. Băsescu încearcă să construiască o soluţie care să-i permită lui continuarea activităţii politice după terminarea mandatului prezidenţial. Această soluţie politică, denumită pompos proiect, presupune unificare forţelor de dreapta. 
 
Dacă PNL se asociază acestui proiect - în care dacă dă mâna cu Udrea înseamnă că a dat mâna, de fapt, mâna cu Băsescu - ar presupune ca Băsescu să susţină candidatul PNL la prezidenţialele din acest an. Băsescu, pe care îl ştim că nu e venit de la o mănăstire de maici, va negocia dur această susţinere pe care poate s-o ofere. Lui îi dă posibilitatea în acest fel PNL-ul să revină pe scena politică şi în acelaşi timp să-şi îndeplinească ambiţia de a ajunge şi prim-ministru", a declarat Călin Popescu-Tăriceanu, vineri, la emisiunea Subiectiv, de la Antena 3.
De asemenea, fostul premier a precizat că nu-şi ascunde intenţia de candida la şefia Partidului Naţional Liberal şi a precizat că este posibilă refacerea USL după alegerile europarlamentare de duminică.

"Una dintre formule, pentru ca PNL să nu ajungă sub controlul lui Traian Băsescu, este refacerea USL. După alegerile europarlamentare, cred că acest lucru este posibil, dar majoritatea din partid este cea care trebuie să decidă", a spus Tăriceanu.
 
În ceea ce priveşte o eventuală candidatură la şefia partidului, fostul premier nu a negat această posibilitate.

"Nu am ascuns această dorinţă, dar de luni încolo vorbim despre acest lucru", a precizat Tăriceanu.
 
Declaraţia lui Tăriceanu vine şi după ce Elena Udrea a spus că partidele de dreapta ar putea susţine un candidat PNL în turul doi al prezidenţialelor.
 
În ceea ce priveşte această declaraţie a lui Udrea, preşedintele Senatului spune că astfel de susţineri nu se fac în mod gratuit.
 
"Nimeni nu face un astfel de gest gratuit, nu e susţinerea gratis. (...) PNL ajunge vrând-nevrând în această formulă, la mâna lui Băsescu", a comentat Tăriceanu. 

×
Parteneri
ANM anunţă temperaturi de vară: "Să ne bucurăm de acest weekend"
x close