Antena 3 CNN Politică Teorie-șoc: De ce a întârziat Klaus Iohannis anunțul desemnării lui Florin Cîțu ca premier

Teorie-șoc: De ce a întârziat Klaus Iohannis anunțul desemnării lui Florin Cîțu ca premier

Analistul Bogdan Chirieac a comentat, miercuri, la Antena 3 desemnarea lui Florin Cîțu ca premier de către președintele Klaus Iohannis.

Teorie-șoc: De ce a întârziat Klaus Iohannis anunțul desemnării lui Florin Cîțu ca premier
Sursa foto: Antena 3
26 Feb 2020   •   20:55

"E clar că nefiind Predoiu, care ar fi însemnat alegeri la termen, și probabil că aici a fost întârzierea: dacă mergem la termen, dacă mergem cu anticipatele. Mi-e teamă că domnul Florin Cîțu nu va trece în Parlament.

S-ar putea să fie cvorum, fiindcă e nevoie să fie cvorum să ajungă în Parlament, nu ca domnul Orban care nu a ajuns. Deci, cvorum, pică guvernul și urmează următoarea desemnare îndreptându-ne spre anticipate", a spus Bogdan Chirieac, la Punctul de Întâlnire.

Președintele Klaus Iohannis a anunțat, miercuri seară, numele noului premier desemnat, la finalul consultarilor cu partidele politice parlamentare. Este vorba despre Florin Cîțu.

"După consultări, acum, am decis deja să fac o desemnare pentru a mișca lucrurile încât să nu ne blocăm politic. Așadar, am decis să desemnez pentru poziția de prim-ministru pe domnul Vasile Florin Cîțu, actualmente ministru al Finanțelor Publice, care se va prezenta, sper, într-un timp scurt în fața Parlamentului cu o echipă guvernamentală și un program de guvernare", a spus Klaus Iohannis.

 

×
Subiecte în articol: Klaus Iohannis
Parteneri
Cătălin Cîrstoiu ar urma să îşi retragă candidatura
x close