Antena 3 CNN Politică Traian Băsescu, Mircea Duşa şi Titus Corlăţean vor participa din partea României la summitul NATO din Ţara Galilor

Traian Băsescu, Mircea Duşa şi Titus Corlăţean vor participa din partea României la summitul NATO din Ţara Galilor

Traian Băsescu, Mircea Duşa şi Titus Corlăţean vor participa din partea României la summitul NATO din Ţara Galilor
Sursa foto: Foto: Intact Images/EPA
de M.T.    |    04 Sep 2014   •   09:23

Preşedintele Traian Băsescu, ministrul Apărării Naţionale, Mircea Duşa, şi ministrul Afacerilor Externe, Titus Corlăţean, vor participa din partea României la summitul NATO din Ţara Galilor, care se va desfăşura pe 4 şi 5 septembrie.

Băsescu va fi prezent la primirea oficială a şefilor de stat şi/sau de guvern ale ţărilor aliate şi partenere NATO, a şefilor de delegaţii şi a şefilor de organizaţii internaţionale de către secretarul general al Alianţei, Anders Fogh Rasmussen, şi de către premierul britanic David Cameron.

În acelaşi timp, preşedintele României va lua parte la ceremonia de deschidere a summitului, la sesiunea cu tema Afganistan, la lucrările Comisiei NATO - Ucraina la nivel de şefi de stat şi/sau de guvern, la recepţia oferită de Prinţul Charles, precum şi la dineul de lucru al delegaţilor.

Vineri, Traian Băsescu va participa la parada aviatică, la sesiunea lucrărilor Consiliului Nord-Atlantic (NAC) şi la bufetul VIP pentru participanţii la summit, iar în jurul orei 14:30 va susţine o declaraţie de presă.

Mircea Duşa va fi prezent la Reuniunea Consiliului Nord-Atlantic (NAC) la nivelul miniştrilor apărării, în timp ce Titus Corlăţean va lua parte la o reuniune a miniştrilor de externe din ţările membre NATO cu statele aspirante la statutul de membru al Alianţei şi la un dineu de lucru dedicat exclusiv evoluţiilor recente de securitate.

Vineri, ministrul Afacerilor Externe, va participa la întâlnirea miniştrilor aliaţi de externe cu conducerile Uniunii Europene, Consiliului Europei şi OSCE.

×
Parteneri
Cum va fi vremea în vacanța de Paște și când scăpăm de frig
x close