Antena 3 CNN Politică Un număr de 18 parlamentari PNL, alături de Tăriceanu în noua formaţiune

Un număr de 18 parlamentari PNL, alături de Tăriceanu în noua formaţiune

Un număr de 18 parlamentari PNL, alături de Tăriceanu în noua formaţiune
Sursa foto: Foto: Agerpres
de M.Z.    |    13 Iun 2014   •   12:44
Gruparea nou înfiinţată a lui Călin Popescu Tăriceanu va avea 18 parlamentari. Printre cei care au ales să meargă alături de fostul premier în noua formaţiune sunt senatorii Daniel Barbu şi Sorin Ilieşiu şi deputaţii Radu Stroe, Daniel Chiţoiu, Andrei Gerea şi Mihai Stănişoară. 

Potrivit surselor apropiate PNL, în funcţie de rezultatul Congresului Extraordinar din 28-29 iulie, spre Tăriceanu ar mai merge încă cel puţin cinci parlamentari şi doi europarlamentari liberali. 
 
Din Grupul de Iniţiativă pentru Salvarea Liberalismului fac parte liberalii care se opun fuziunii cu PDL, mult dorită de Traian Băsescu. 

Tăriceanu susţine că toate acţiunile întreprinse în ultima vreme de fostul preşedinte al PNL, Crin Antonescu, dar şi de actualul preşedinte interimar, Klaus Iohannis, vor duce la îndepărtarea de electoratul liberal. Cel mai greu din acest punct de vedere va cântări fuziunea anunţată între PDL şi PNL.   
 
Fostul premier nu se fereşte să vorbească despre o posibilă apropiere a sa de Partidul Social Democrat.
 
Grupului de Iniţiativă pentru Salvarea Liberalismului promite să vină în curând cu un nou proiect pentru România care să fie bazat pe doctrina liberală. 
 
La sfârşitul lunii februarie, când PNL a ieşit din USL, fostul premier liberal Călin Popescu Tăriceanu a anunţat demisia din partid şi înfiinţarea unei noi formaţiuni liberale. 

×
Parteneri
Percheziții în Bucureşti: "Maestru spiritual” acuzat de trafic de persoane
x close