Antena 3 Politică Unde se duc banii pentru sănătate? Sorin Grindeanu: Alocăm integral banii necesari pentru toate programele

Unde se duc banii pentru sănătate? Sorin Grindeanu: Alocăm integral banii necesari pentru toate programele

de S.T.    |    29 Ian 2017   •   21:34
Unde se duc banii pentru sănătate? Sorin Grindeanu: Alocăm integral banii necesari pentru toate programele

Premierul Sorin Grindeanu a transmis un mesaj pe pagina sa de Facebook, duminică seară, la scurt timp după interviul acordat pentru Antena 3.

„În seara aceasta, am participat la un interviu televizat în care am prezentat pe larg proiectul de buget finalizat vineri, 27 ianuarie 2017”, a scris premierul.

„Unde se duc banii pentru sănătate?

• Prin Programul de achiziționare multianuală a vaccinurilor pentru copii am alocat în acest an 774 mil. lei. Pentru prima dată în România, s-au acordat bani și pentru achiziția vaccinului pneumococic conjugat.

• Alocăm integral banii necesari pentru toate programele de sănătate, astfel încât pacienții să nu mai fie nevoiți să aștepte pentru a începe tratamentul după ce boala a fost diagnosticată. De exemplu, programul pentru hepatita C (pentru stadiile F2, F3 și F4) a fost finanțat astfel încât toți pacienții să poată fi tratați.

• Am alocat 700 de milioane de lei pentru medicamentele compensate și gratuite, astfel încât să putem oferi, așa cum ne-am angajat, câte un medicament 100% compensat, pentru fiecare boală.

• S-au alocat bani și pentru finalizarea construcției spitalului TBC de la Roșiorii de Vede, care va fi inaugurat anul acesta.

• S-au alocat bani pentru achiziția de computere tomograf în toate spitalele județene din România, bineînțeles pentru acele spitale care acum nu au astfel de aparate.

• Am prevăzut sumele necesare pentru toate creșterile salariale din domeniul sănătății”, a mai scris premierul Sorin Grindeanu.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close