Antena 3 CNN Politică UNPR susţine că a primit răspuns ?pozitiv? din partea lui Băsescu pe tema menţinerii nivelului pensiilor mici

UNPR susţine că a primit răspuns ?pozitiv? din partea lui Băsescu pe tema menţinerii nivelului pensiilor mici

UNPR susţine că a primit răspuns ?pozitiv? din partea lui Băsescu pe tema menţinerii nivelului pensiilor mici
Sursa foto: Valeriu Steriu
25 Mai 2010   •   18:09

Reprezentanţii UNPR susţin că au găsit un răspuns ?pozitiv? din partea preşedintelui Traian Băsescu la chestiunii păstrării pensiei minime la nivelul de 350 de lei. Purtătorul de cuvânt al acestui partid, deputatul Valeriu Steriu a admis că o asemenea măsură presupune un cost de 90 de milioane de euro pentru apropae 600.000 de beneficiari.
"Concret, grupul parlamentarilor independenţi are în primul rând ca prioritate să susţină faptul că nu se va scădea pensia minimă garantată de 350 de lei. Este aspectul pe care domnul preşedinte Marian Sârbu l-a transmis domnului preşedinte Băsescu şi este principalul aspect pe care îl susţinem vizavi de paşii următori care vor fi angajarea Guvernului şi mai departe ceea ce înseamnă posibila moţiune de cenzură. Este un aspect la care ne-a venit un răspuns pozitiv, este un aspect care poate fi analizat şi poate fi calculat. Există un cost de aproximativ 90 de milioane de euro privind această măsură. Sunt aproape 600.000 de beneficiari. Urmărim să vedem şi soluţiile de unde se pot pune aceşti bani. Există câteva propuneri la nivelul UNPR-ului, care au fost discutate şi azi în BPN. Probabil că aceste măsuri pot fi luate în calcul, astfel încât să nu coborâm cu nicio pensie sub 350 de lei", a afirmat Steriu după întâlnirea preşedintelui Trian Băsescu cu parlamentarii UNPR.
Solicitat să precizeze dacă reprezentanţii UNPR au discutat cu preşedintele şi despre indemnizaţii, deputatul a spus că acesta este un alt aspect în privinţa căruia se fac calcule.
"Este al doilea principiu pe care ni l-am propus. Este foarte posibil ca şi acesta să fie din nou calculat. Preşedintele Băsescu s-a arătat din nou flexibil şi pe acest subiect. Evident există şi acolo nişte probleme. Există nişte indemnizaţii care se suprapun. Ministrul Sârbu chiar a nuanţat acest aspect. Cred că vom găsi şi aici anumite principii care pot fi discutate", a spus Steriu.
Întrebat dacă, în cazul în care acest obiectiv al UNPR nu va fi respectat, Uniunea va susţine o eventuală moţiune de cenzură, Steriu a spus: "Mai sunt zile până atunci. Vom analiza. În momentul când un astfel de obiectiv nu ni-l atingem, există şi această posibilitate".
Valeriu Steriu a precizat însă că nu s-a discutat în întâlnirea cu preşedintele despre moţiunea de cenzură. "S-a discutat în primul rând despre scrisoarea care trebuie adresată Fondului Monetar şi susţinerea elementelor prezentate săptămânile trecute de preşedinte şi care vor fi redactate săptămâna aceasta într-o ordonanţă de urgenţă... în tot ce înseamnă pachetul de măsuri pe care l-a propus...", a spus el.
"Moţiunea de cenzură încă este departe. Înţeleg că nici opoziţia nu are ce redacta până nu vede pachetul de măsuri. Acest pachet îl vom vedea în această săptămână şi din acel moment vom avea mai multe variante de luat în calcul", a conchis Steriu.
Antena3.ro

×
Parteneri
ANM anunţă prognoza meteo pentru Săptămâna Mare
x close