Valeriu Stoica: Statutul Curţii Constituţionale trebuie modificat. Nu trebuie să mai aibă competenţă de decizie în politica economică

25 Iun 2010   •   16:34
Valeriu Stoica: Statutul Curţii Constituţionale trebuie modificat. Nu trebuie să mai aibă competenţă de decizie în politica economică

Statutul Curţii Constituţionale ar trebui regândit, deoarece vineri a impus o decizie politică economică, fiscală şi bugetară, lucru inadmisibil în raport cu rolul acesteia, a declarat vicepreşedintele PDL, Valeriu Stoica, după discuţiile de la Guvern.

"Situaţia actuală creată ne obligă să regândim în viitor statutul Curţii Constituţionale. Este inadmisibil ca în chestiuni de oportunitate de natură economică Curtea Constituţională să se substituie Guvernului şi să adopte soluţii care ţin de politica economică a statului", a precizat Stoica, citat de Mediafax.

Potrviti lui Stoica, în viitor ar trebui "să se prevadă foarte clar, prin Constituţie, că instanţa de contencios constituţional nu are o asemenea competenţă".

"Practic, prin soluţia de astăzi, Curtea Constituţională a impus o decizie de politică economică, fiscală şi bugetară ceea ce este inadmisibil în raport cu rolul pentru care a fost înfiinţată Curtea Constituţională", a apreciat vicepreşedintele PDL.

Stoica arătat că, pentru a putea păstra acordul cu FMI, Guvernul trebuie să găsească soluţii alternative de menţinere a deficitului bugetar la care s-a angajat România.

"În ceea ce mă priveşte, am susţinut şi susţin în continuare că orice soluţii de creştere a fiscalităţii vor genera dificultăţi foarte mari în economie. Practic, creşterea fiscalităţii va prelungi criza economică pe termen nedeterminat şi va împiedica relansarea economică", a precizat Valeriu Stoica.

El a susşţinut că Guvernul trebuie să găsească variante de menţinere a deficitului bugetar la nivelul negociat cu FMI, fără creşteri de fiscalitate. "Rămâne de văzut dacă Ministerul Finanţelor va oferi aceste soluţii", a mai spus Stoica, carea a adăugat că nu a fost singurul democrat-liberal care s-a opus creşterii fiscalităţii la întâlnirea de la Palatul Victoria.

Antena3.ro

 

Parteneri
x close