Vărul deputatului Mircea Roşca, Adrian Rotilă, a fost arestat

de M.Z.    |    24 Noi 2014   •   22:59
Vărul deputatului Mircea Roşca, Adrian Rotilă, a fost arestat Foto: Agerpres
Vărul deputatului PNL Mircea Roşca, Adrian Rotilă, cercetat de DNA pentru cumpărare de influenţă în formă continuată, a fost arestat preventiv pentru 30 de zile, după ce instanţa a admis contestaţia formulată de procurori împotriva deciziei iniţiale prin care s-a dispus măsura controlului judiciar, potrivit Agerpres.

Omul de afaceri Adrian Rotilă a fost reţinut de procurorii DNA Ploieşti la data de 11 noiembrie pentru cumpărare de influenţă în formă continuată şi prezentat ÎCCJ cu propunere de arestare preventivă. La acel moment, magistraţii instanţei supreme au respins această propunere, dispunând măsura controlului judiciar, iar procurorii au contestat decizia.

În acelaşi dosar mai sunt cercetaţi deputatul PNL Mircea Roşca, preşedintele organizaţiei locale PNL Azuga, Gabriel Popescu, şi secretara Primăriei Azuga, Diana Dumbravă.

Deputatul Mircea Roşca a fost reţinut şi arestat preventiv, după ce Camera Deputaţilor a admis cererea ministrului Justiţiei privind percheziţia domiciliară, reţinerea şi arestarea preventivă a acestuia.

Potrivit DNA, în anul 2011, în calitate de vicepreşedinte al organizaţiei judeţene PNL Prahova, Mircea Roşca a pretins de la un denunţător suma de 20.000 euro pentru a-şi exercita influenţa asupra lui Gabriel Popescu şi asupra celorlalţi membri ai Consiliului Local Azuga, pentru a înlesni dobândirea unor terenuri în localitate de către firma denunţătorului. Procurorii susţin că din această sumă Mircea Roşca a primit efectiv 5.000 euro, prin intermediul lui Popescu, iar 11.000 euro au fost folosiţi în interesul formaţiunii politice pe care o conducea la nivel judeţean.

Sursa citată menţionează că, în perioada 2011-2014, Mircea Roşca a intervenit pe lângă factorii de decizie din instituţii publice din judeţul Prahova asupra cărora avea influenţă prin prisma calităţilor pe care le-a deţinut în mod succesiv la nivelul autorităţilor publice locale centrale şi la nivel politic, în vederea atribuirii către societăţile deţinute de Adrian Rotilă a unor contracte de achiziţii publice.

"În schimbul acestor <intervenţii>, Mircea Roşca a primit de la Adrian Rotilă bani şi alte foloase (suma de aproximativ 90.000 lei, construcţii în valoare de 35.418, 39 lei şi folosinţa unui autoturism marca Audi A8)", au mai reţinut procurorii.

x close