Antena 3 CNN Politică Victor Ponta: E o chestiune neserioasă să propui un premier pe care nu îl susţine nimeni

Victor Ponta: E o chestiune neserioasă să propui un premier pe care nu îl susţine nimeni

Liderul Pro România, Victor Ponta, a declarat joi seară că, în opinia sa, desemnarea lui Ludovic Orban pentru funcţia de prim-ministru, după consultările de la Palatul Cotroceni, este "o chestiune neserioasă" şi e convins că propunerea făcută de preşedintele Klaus Iohannis nu va fi votată în Parlament.

Victor Ponta: E o chestiune neserioasă să propui un premier pe care nu îl susţine nimeni
06 Feb 2020   •   23:13

"Propunerea cu domnul Orban nu va trece. (...) E o catastrofă guvernamentală omul. Cum să votezi aşa ceva? (...) E prea slab Orban. Nu îl voi vota şi nimeni de la Pro România nu îl va vota pe domnul Orban. (...) Dar, dincolo de ce facem noi, cei de la Pro România, care suntem 24, înţeleg că nici cei de la PSD nu vor fi în sală, nici de la PMP, nici cei de la ALDE şi nici de la minorităţi, au anunţat azi. PNL şi USR sunt o treime, maximum, nici nu cred că sunt o treime. (...) E o chestie neserioasă să propui un premier pe care nu îl susţine nimeni. (...) Aştept să văd dacă domnul Orban are voturile necesare să fie prim-ministru, dar înţeleg că nu îl votează nimeni. (...) Nu vi se pare totuşi ridicol să propui un prim-ministru pe care nu îl votează nimeni? E o premieră în istoria mondială, nu doar a României", a declarat Victor Ponta la Realitatea Plus.

Citește Și Victor Ponta, despre alegerile anticipate: „E clar că nu vor avea loc. Retrăim momentul din 2009”

Acesta a opinat că propunerea făcută de preşedintele Klaus Iohannis este "un fake" şi că, probabil, face parte din strategia pentru declanşarea alegerilor anticipate.

"E posibil, dar nu vreau să vorbesc eu despre ce vor face domnii Ciolacu şi Corlăţean, preşedinţii celor două camere, însă am înţeles din declaraţiile lor publice că vor folosi prerogativa legală pe care o au - cei doi preşedinţi ai camerelor au dreptul să sesizeze Curtea Constituţională. Din punctul meu de vedere, sesizarea ar fi corectă acum, după nominalizare, pentru că, dar asta o să decidă Curtea Constituţională, nu poţi să nominalizezi un candidat la funcţia de prim-ministru care nu are niciun suport politic, niciun partid care să anunţe că îl votează. (...) Nu există niciun partid care să îl voteze pe Orban, PNL a anunţat că nu îl votează, USR nu îl votează, noi nici atât. (...) Propunerea cu Orban este un fake. (...) După aceste trei luni sunt şi mai convins decât înainte că e incapabil să fie premier. (...) Domnul Iohannis va intra la planul B, pe care l-a şi anunţat: dacă nu reuşesc cu anticipatele cu chestia asta cu Orban, trec la formarea unui guvern în jurul PNL. Şi propune un premier adevărat, nu un fake", a afirmat Victor Ponta. 

Sursă: Agerpres
×
Subiecte în articol: Victor Ponta Klaus Iohannis
Parteneri
Horia Constantinescu a demisionat de la șefia ANPC
x close