Antena 3 CNN Politică Videanu: Marmosim nu a avut, nu are şi nu va avea niciodată afaceri cu statul

Videanu: Marmosim nu a avut, nu are şi nu va avea niciodată afaceri cu statul

Videanu: Marmosim nu a avut, nu are şi nu va avea niciodată afaceri cu statul
Sursa foto: Adriean Videanu
25 Mai 2010   •   15:42

Marmosim nu a avut, nu are şi nu va avea niciodată afaceri cu statul, a declarat luni ministrul Econiomiei, Adrian Videanu, unul din posibilii vizaţi de propunerea colegei Elena Udrea ca membrii PDL care deţin funcţii publice şi au afaceri să opteze pentru una dintre aceste calităţi.
"Compania mea nu a avut, nu are şi nu va avea niciodată afaceri cu statul", a precizat Videanu, atrăgând atenţia că Elena Udrea se referea la cei care au firme care fac afaceri cu statul, şi nu la cei care au afaceri în general.
Cu doar o lună în urmă, ministrul Economiei transmitea în luna aprilie comisarului european pentru Dezvoltare Regională, Johaness Hahn, o scrisoare prin care îi cere opinia privind accesarea de fonduri europene de către firma Marmosim, pe care o deţine, el având intenţia să aplice pentru accesarea de fonduri europene prin POS-CCE.
Johaness Hahn, comisarul pentru Dezvoltare Regională, i-a rspuns lui Adriean Videanu că, în principiu, nu poate combina calitatea de ministru cu cea de proprietar al unei firme care să acceseze fonduri europene. A doua zi, Marmosim a anunţat că renunţă la intenţia de a accesa fonduri europene, pentru a evita comentariile pe acest subiect.
Ministrul Dezvoltării, Elena Udrea, a declarat, marţi, că propunerea ei, ca membrii PDL care au funcţii publice şi societăţi comerciale care lucrează cu statul să aleagă între calitatea de asociat sau acţionar şi cea de politician va fi analizată de Colegiul Director al partidului.
"Am propus în Biroul Permanent ca toţi membrii PDL care au funcţii publice şi societăţi comerciale care lucrează cu statul să aleagă între calitatea de asociat sau acţionar la societăţile respective şi calitatea de politician cu statut de funcţionar public sau cu demnitate publică. Colegii au fost în principiu de acord. Sigur că trebuie supusă votului Colegiului Director", a explicat Udrea.
Antena3.ro

×
Parteneri
Guvernul taie 50% din sporurile bugetarilor care nu atrag bani europeni
x close