Antena 3 CNN Politică Viorica Dăncilă, despre alegerile anticipate: „Eu cred că toate aceste lucruri sunt pentru obţinerea puterii absolute”

Viorica Dăncilă, despre alegerile anticipate: „Eu cred că toate aceste lucruri sunt pentru obţinerea puterii absolute”

Fostul premier Viorica Dăncilă a explicat că alegerile anticipate au loc atunci când în Parlament există o criză, ori acest lucru nu se întâmplă în aceste momente, astfel că nu se justifică organizarea de alegeri anticipate. Dăncilă a mai precizat că ”PSD nu îi e frică de anticipate”.

Viorica Dăncilă, despre alegerile anticipate: „Eu cred că toate aceste lucruri sunt pentru obţinerea puterii absolute”
26 Ian 2020   •   22:34

„În mod normal, conform Constituţiei României, preşedintele poate declanşa alegerile anticipate, în urma discuţiilor cu preşedintele Camerei şi preşedintele Senatului, dacă avem o criză politică parlamentară. În acest moment nu avem o criză politică parlamentară. Faptul că în parlament nu sunt de acord cu ceea ce vrea Guvernul, nu înseamnă că este o criză politică parlamentară. Mai mult decât atât, văd că Executivul vrea să preia şi funcţia de Legislativ. Adică vin asumări peste asumări, ne asumăm bugetul care trebuie dezbătut în Parlamentul României pentru că vrem să ne impunem punctul de vedere. Acest lucru nu se poate numi democraţie. Eu cred că toate aceste lucruri sunt pentru obţinerea puterii absolute, astfel încât puterea să declanşeze anticipatele şi vezi Doamne, să obţină un număr mai mare”, a declarat Viorica Dăncilă în emisiunea ”Subiectiv/" title="subiectiv">Subiectiv”.

Viorica Dăncilă spune că social-democrații de alegeri anticipate, subliniind că aceștia își doresc respectarea democraţiei.

Citește Și Viorica Dăncilă, convinsă că PNL nu va majora pensiile cu 40% în septembrie: „Acesta este motivul pentru care vor anticipate”

„PSD nu îi este frică de anticipate. Dar noi vrem să se respecte democraţia şi să respectăm separarea puterilor în stat”, a mai declarat Viorica Dăncilă.

Citește Și  Rareș Bogdan, la Antena 3: Guvernul și-ar putea asuma răspunderea pe desființarea Secției Speciale

 

×
Parteneri
Ministrul Agriculturii, prima reacție în scandalul puilor vopsiţi
x close