Antena 3 CNN Politică Vlad Cosma a demisionat din funcţiile din PSD. Deputatul, cercetat în dosarul în care este arestat cumnatul premierului

Vlad Cosma a demisionat din funcţiile din PSD. Deputatul, cercetat în dosarul în care este arestat cumnatul premierului

Vlad Cosma a demisionat din funcţiile din PSD. Deputatul, cercetat în dosarul în care este arestat cumnatul premierului
Sursa foto: Foto: Agerpres
de M.Z.    |    23 Mar 2015   •   15:07

Deputatul Vlad Cosma, cercetat pentru trafic de influenţă în dosarul în care este arestat şi Iulian Herţanu, şi-a dat demisia din funcţiile de conducere pe care le avea în PSD, atât la nivel judeţean, cât şi la nivel central.

Cosma a confirmat însă că va rămâne membru al social-democraţilor şi va susţine în continuare în calitate de deputat grupul parlamentar PSD şi Guvernul Ponta.

Deputatul se află sub control judiciar, la fel ca tatăl său, preşedintele suspendat al Consiliului Judeţean Prahova Mircea Cosma, implicat în acelaşi dosar.

Potrivit procurorilor, cei doi au sprijinit grupul infracţional din care făcea parte Iulian Herţanu, cumnatul premierului Victor Ponta, acuzat de fraudarea unui contract cu bani europeni şi evaziune fiscală

Iulian Herţanu a fost arestat preventiv pentru 30 de zile pe 18 februarie pentru că ar fi obţinut un contract pentru lucrarile de extindere a canalizării în Comarnic cu fonduri europene, pentru ca mai apoi să folosească banii în alte scopuri. 

În dosar mai sunt cercetaţi preşedintele Consiliului judeţean Prahova, Mircea Cosma, fiul acestuia, deputatul PSD Vlad Cosma şi deputatul Sebastian Ghiţă.
 
Cei trei au fost puşi sub control judiciar şi sunt acuzaţi că i-ar fi sprijinit pe Herţanu şi partenerii lui de afaceri să obţină acest contract, punând presiune şi ameninţând conducerea firmei care derula proiectul european.

Prejudiciul din acest dosar este de 7 milioane de euro. 

×
Subiecte în articol: vlad cosma
Parteneri
Horoscop 1 octombrie 2023. Gemenii primesc bani
x close