Antena 3 CNN Politică Voinescu: Mineriadele, deturnate politic. PSD să se disocieze de stilul de conducere "iliescian"

Voinescu: Mineriadele, deturnate politic. PSD să se disocieze de stilul de conducere "iliescian"

Voinescu: Mineriadele, deturnate politic. PSD să se disocieze de stilul de conducere "iliescian"
Sursa foto: Sever Voinescu
18 Mai 2010   •   17:28

PSD că "se pregăteşte să încingă strada", după ce a nesocotit apelul sindicatelor de a nu se implica în protestele lor, a declarat marţi, deputatul PDL Sever Voinescu. El a amintit că acest partid are o îndelungată tradiţie în deturnarea protestelor sociale, aşa cum a procedat în trecut fostul preşedinte Ion Iliescu cu mineriadele. Ca atare, parlamentarul democrat-liberal a cerut formaţiunii conduse de Victor Ponta să demonstreze că nu mai are nimic în comun cu "stilul iliescian" de conducere.
Deputatul PDL Sever Voinescu a declarat, marţi, că PSD a guvernat 10 din ultimii 20 de ani, la care se adaugă şi perioada în care a condus "ocult" din punct de vedere instituţional, social-democraţii având, astfel, partea lor de vină pentru actuala situaţie a României.
Protestele anunţate de sindicate vor trebui dublate de dialog, consideră liderul PDL Sever Voinescu. Democrat-liberalul a acuzat PSD că a nesocotit apelul sindicatelor de a nu se implica în protestele lor.
"Dând dovadă de maturitate, sindicatele au cerut partidelor politice să nu se amestece în nici un fel în acţiunile lor. Constatăm, din păcate, că apelul sindicatelor este nesocotit de către PSD. Acest lucru ne îngrijorează. În ultimii 20 de ani, România a fost afectată de cel puţin în care nemulţumirile sindicale au fost deturnate politic în detrimentul interesului naţional, precum mineriadele de la începutul anilor '90 şi la cea din 1999. De fiecare dată, partidul domnului Iliescu, indiferent de numele pe care îl purta, a fost în spatele acestor acţiuni. În 2010 România nu-şi mai poate permite asemenea derapaje. Economia nu se revigorează prin acţiuni de tip mineriadă şi că bugetul statului nu se raţionalizează prin acţiuni violente", a declarat liderul PDL.

Voinescu a solicitat PSD să îşi asume faptul că în ultimii 20 de ani a deţinut puterea vreme de 10 ani.
"Ceea ce plătim acum este nota de plată amară pentru vindecarea unei economii bolnave şi a unui stat eronat alcătuit în tot acest timp. Guvernările pesediste, care au durat 10 ani, la care se adaugă şi anii în care PSD a condus ocult din punct de vedere instituţional, dar evident pentru oricine, au partea lor de vină pentru această situaţie", a afirmat deputatul PDL.

Voinescu a acuzat PSD că încearcă să speculeze politic protestele sindicale chiar cu preţul provocării unor tulburări sociale de amploare precum mineriadele. Ela a cerut formaţiunii conduse de Victor Ponta să demonstreze că nu mai are nimic în comun cu "stilul iliescian" de conducere.

?Camuflarea activiştilor PSD în rândurile sindicaliştilor care îşi manifestă public nemulţumirea este o dovadă de iresponsabilitate şi de laşitate. Aşteptăm de la PSD acum, într-un moment greu pentru ţară, să dea dovadă de responsabilitate. Acum, la greu PSD poate dovedi că nu mai este adeptul mineriadelor şi nu mai are nimic în comun cu stilul iliescian de acaparare şi exercitare a puterii", a mai spus Voinescu.

Sever Voinescu a mai reproşat PSD că "a abandonat la greu" Guvernul "în scopul atingerii unui iluzoriu profit electoral". "PSD a preferat să lase ţara fără Guvern într-un moment extrem de dificil numai pentru că acel guvern condus de Emil Boc a decis să pună ordine în sistemul de pensii, reducând excesele pentru a crea sursele susţinerii întregului sistem, mai ales a pensiilor mici".

Antena3.ro

×
Parteneri
Românii vor putea călători în Turcia doar cu buletinul
x close