Antena 3 CNN RO 3.0 Kaufland, un mare retailer din România, model de bune practici în economia circulară

Kaufland, un mare retailer din România, model de bune practici în economia circulară

Un mare retailer din România este un model de bune practici în economia circulară. De-a lungul anilor, Kaufland a reuşit, prin soluții inteligente, să facă posibilă reciclarea a tot ceea ce este aruncat.

de Redacția Antena 3 CNN    |    29 Noi 2023   •   11:58

Kaufland, primul retailer zero waste din România, a reuşit să creeze un sistem integrat, care permite ca ceea ce pe vremuri însemna pierdere să fie reutilizat.

Sistemul care a făcut posibil acest lucru a fost prezentat în cadrul conferinţei RO 3.0 - Viziunea Viitorului.

Retailerul a luat o serie de măsuri pentru a reduce pe cât de mult posibil utilizarea plasticului, care acum capătă un alt scop.

"În 2017 s-a luat decizia ca până în 2025 să utilizăm cu 30% mai puțin plastic în cadrul companiei. Referitor la ambalajele mărcilor proprii, s-a luat decizia de a diminua conținutul de plastic cu peste 35%, până în 2027.

Citește și: Dumitru Valer Hancaș, Kaufland România: "Misiunea este să urcăm procentul de colaborare cu producătorii locali"

Vorbim despre niște navete reutilizabile, care se pot plia astfel încât atunci când pleacă din magazin, după utilizarea lor pe raioane, să ocupe puțin volum, pentru ca transportul să devină din ce în ce mai eficient.

Acestea sunt transportate înapoi la fabrică, unde sunt igienizate și puse din nou în consum", a explicat Dumitru Valer Hancaș, director de comunicare Kaufland România.

Kaufland este şi primul retailer din România cu o reţea naţională de automate de reciclare.

"În cele 172 de magazine avem peste 380 de automate de colectare, astfel încât posibilitatea de a recicla să fie la îndemâna oricui", a mai adăugat el.

Clienții, convinși să recicleze

Retailerul a reuşit, totodată, să convingă populaţia să recicleze printr-o idee inedită.

"În săptămâna reciclării, clientul avea posibilitatea de a aduce cinci ambalaje, iar apoi se califica pentru o promoție săptămânală, care putea să însemne o reducere de preț de 10%, 20% sau 30%, la o gamă de produse sau la un produs anume.

Ne-am gândit să testăm ce se întâmplă dacă acordăm această viitoare garanție de 50 de bani. Datele arată că până în octombrie anul acesta, când am desfășurat acest test, în toate magazinele Kafland din România am colectat aproximativ 11 milioane de ambalaje", a mai spus Dumitru Valer Hancaș.

Toate aceste exemple de bune practici în economia circulara au fost prezentate la Conferinţa de lansarea a platformei RO 3.0 - Viziunea Viitorului.

×
Daniel Baciu, anunț important pentru toți pensionarii din România
x close