Antena 3 CNN Sport David Popovici a cucerit medalia de argint la 100 de metri liber. Nou record mondial la înot la categoria juniori

David Popovici a cucerit medalia de argint la 100 de metri liber. Nou record mondial la înot la categoria juniori

David Popovici a stabilit, marți, un nou record mondial la proba de 100 de metri liber, la Campionatului European de înot pentru juniori de la Roma.

David Popovici a cucerit medalia de argint la 100 de metri liber. Nou record mondial la înot la categoria juniori
Sursa foto: Facebook/ FRNPM
de Viorel Aydan Cioroi    |    07 Iul 2021   •   17:20

David Popovici, ștafeta de 4x100 m liber masculin a României a cucerit medalia de argint cu timpul de 3:19.93 minute. Românul a stabilit un nou record mondial la categoria juniori pe distanța de 100 de metri liber, cu timpul de 47.56 secunde.

Alături de David, ca parte a ștafetei medaliate cu argint, au mai urcat azi pe podiumul de la Foro Italico Swimming Pool Complex următorii: Mihai Gergely, Ștefan Cozma și Patrick Dinu.

”Eu și cu toată echipa din spatele meu am lucrat mii de ore pentru a putea atinge această performanță. Le mulțumesc din suflet tuturor! Este o medalie meritată, cu siguranță”, a declarat David, conform FRNPM

Medalia de aur în această probă a fost câștigată de către Rusia cu timpul de 3:19.66 minute, iar medalia de bronz a fost câștigată de către Polonia cu 3:19.96 minute.

”Pe când mai aveam vreo 25 de metri de înotat știu că am zâmbit pur și simplu. M-am gândit la cât de bine mă simt și că de abia aștept să iau o medalie împreună cu ștafeta”, a mai adăugat David.

Vlad Stancu s-a clasat pe locul al șaselea în finala de la 400 m liber, cu timpul de 3:53.09 minute.

×
Subiecte în articol: Campionatul European de înot juniori
Parteneri
Horia Constantinescu a demisionat de la șefia ANPC
x close