Antena 3 CNN Sport Închisoare pentru dopaj

Închisoare pentru dopaj

Închisoare pentru dopaj
Sursa foto: foto: pixabay.com
04 Ian 2016   •   19:28

Sportivii germani vinovaţi de dopaj sau deţinători de produse dopante riscă până la trei ani de închisoare, potrivit noii legi antidoping, intrată în vigoare la începutul anului, informează AFP, citată de Agerpres.

Adoptat de guvern la sfârşitul lui martie, proiectul de lege a primit avizul celor două camere în luna noiembrie, înainte de a fi semnat de preşedintele german, Joachim Gauck.

Această lege antidoping este 'un model mondial', 'un instrument ce apără credibilitatea sportului' şi serveşte 'la apărarea sportivilor şi a sportului', a declarat Clemens Prokop, preşedintele Federaţiei germane de atletism, într-un interviu acordat recent unui post de radio bavarez.

'Este o declaraţie pentru un sport curat şi o susţinere adusă tuturor sportivilor care concurează fără dopaj', a afirmat ministrul Justiţiei, Heiko Maas, după adoptarea de către guvern.

Potrivit noii legislaţii, sportivii depistaţi pozitiv sau la care sunt găsite produse interzise sunt pasibili de pedepse cu închisoarea de până la trei ani.

Pedepsele pot ajunge până la zece ani de închisoare pentru cei care le procură sportivilor produse dopante, printre aceştia fiind antrenorii şi doctorii.

Textul îi priveşte doar pe sportivii germani de înalt nivel, adică în jur de 7.000 de nume ce figurează pe listele agenţiei naţionale antidoping (NADA).

×
Subiecte în articol: Germania
Parteneri
O româncă prezidează completul de judecători pentru Netanyahu
x close