Antena 3 CNN Sport Ionuț Nedelcearu, deranjat de faptul că i s-a cerut să stea în genunchi: ”Este o ipocrizie!”

Ionuț Nedelcearu, deranjat de faptul că i s-a cerut să stea în genunchi: ”Este o ipocrizie!”

A apărut și prima reacție a lui Ionuț Nedelcearu după ce a refuzat să îngenuncheze pe teren la începutul partidei România - Anglia. Acesta, dar și Nicușor Stanciu, nu au vrut să se implice în campania „Black Lives Matter“, lucru care nu a fost văzut cu ochi buni de opinia internațională.

Ionuț Nedelcearu, deranjat de faptul că i s-a cerut să stea în genunchi: ”Este o ipocrizie!”
de Laura Dinu    |    08 Iun 2021   •   11:55

Nouă dintre cei 11 jucători aflați în echipa de start a României, la Middlesbrough, au îngenuncheat,, pentru campania „Black Lives Matter“. Însă Ionuț Nedelcearu și colegul său, Nicolae Stanciu, au refuzat să facă acest lucru, considerând că este ”o ipocrizie”..

”Din moment ce am aflat că refuzul meu de a îngenunchea înainte de meciul amical dintre Anglia şi ţara mea a provocat comentarii negative care m-au ofensat, ca persoană, aş vrea să clarific că nu sunt rasist şi că urăsc toate tipurile de rasism şi discriminare, ceea ce este cunoscut de către toţi cei care mă ştiu personal şi ca fotbalist. 

Nu am simţit că trebuie să îngenunchez doar dintr-o simplă obligație. Viziunea mea şi atitudinea în privința vieții sunt că mesajele pe care noi, ca membrii ai societății, trebuie să le trimitem împotriva rasismului, ar trebui să fie mai clare şi să vizeze toate manifestările de rasism pe care le experimentăm în vieţile noastre. 

Din punctul meu de vedere, este mai degrabă ipocrit să credem că ne îndeplinim datoria împotriva rasismului doar prin simpla respectare a ordinului de a îngenunchea!”, a scris Ionuț Nedelcearu pe contul său de Instagram. 

Vezi această postare pe Instagram

O postare distribuită de Nedelcearu Ionut (@nedelcearu.ionut)

×
Subiecte în articol: Ionuț Nedelcearu
Parteneri
Orașul din Europa care cere ca ziua să aibă 26 de ore în loc de 24
x close