Antena 3 CNN Sport Starul pop Pink intervine în scandalul bikinilor. Vedeta s-a oferit să plătească amenda echipei de handbal din Norvegia

Starul pop Pink intervine în scandalul bikinilor. Vedeta s-a oferit să plătească amenda echipei de handbal din Norvegia

Cântăreața americană Pink a anunțat că dorește să achite amenda încasată de echipa norvegiană la Campionatul European de Handbal pe Plajă, desfășurat recent la Varna, în Bulgaria, anunță presa internațională.

Starul pop Pink intervine în scandalul bikinilor. Vedeta s-a oferit să plătească amenda echipei de handbal din Norvegia
Sursa foto: hepta
de Redacția Antena 3 CNN    |    26 Iul 2021   •   14:29

Jucătoarele din Norvegia au fost amendate cu 1.500 de euro pentru "vestimentație nepotrivită".

Mai exact, sportivele au fost amendate pentru că au purtat șort în loc de bikini.

Echipamentul care a atras atenția a fost purtat de sportivele norvegiene în meciul cu Spania (câștigat de aceasta din urmă cu 21 - 18, 23 - 22).

Potrivit Federației Europene de Handbal, șort-urile norvegienelor "nu au respectat regulamentul privind echipamentul sportiv".

"Sunt foarte mândră de echipa de handbal pe plajă a Norvegiei pentru protestul împotriva regulilor extrem de sexiste în privința 'uniformei' lor. Federația europeană de handbal ar trebui amendată pentru sexism. Bine jucat, doamnelor. Voi fi fericită să vă plătesc amenda. Țineți-o tot așa", a scris pe Twitter artista americană.

Ministrul Sportului din Norvegia a calificat amenda drept "absurdă" dar Federația norvegiană de handbal a anunțat că este gata să o plătească.

Jucătoarele, la rândul lor, i-au mulțumit cântăreței pentru sprijin.

View this post on Instagram

A post shared by Beachhåndballjentene?? (@norwaybeachhandballwomen)

Alte reacții în favoarea jucătoarelor amendate au venit din lumea sportului.

Fosta campioană de tenis Billie Jean King a scris pe Twitter că "trebuie să înceteze caracterizarea sportivelor pe criterii sexuale" iar jucătoarea de handbal a clubului Bath University, Emma Steggles, a declarat că "se simte foarte neconfortabil să poarte bikini" în timp ce practică sportul pe care-l adoră.

Foto: Echipa de handbal pe plajă a Norvegiei în "echipament neconform"

×
Subiecte în articol: Pink bikini
Parteneri
Record de viteză pe un drum naţional din România
x close